marți, 16 februarie 2010

Cabinet medical: dr.Daniela Chisăliţă

Termografia poate descoperi din timp cancerele mamare
Termografia este o metodă de investigare a sănătăţii sânilor, care a trezit speranţe mari, deoarece utilizarea sa nu dăunează organismului şi nu prezintă contraindicaţii. Ea se utilizează la diagnosticarea nodulilor şi tumorilor la sân.
Termograful măsoară de la distanţă temperatura unei anumite zone a corpului uman. Se ştie că activitatea vaselor sangvine la nivelul nodulilor şi al tumorilor de sân este mai crescută decât în restul corpului, aceasta însemnând că şi temperatura este mai mare. Astfel, termograful computerizat, fiind un aparat extrem de sensibil la variaţiile de temperatură, detectează semnele cele mai timpurii ale tumorilor de sân. Alt avantaj al acestui aparat este faptul că nu iradiază. În aceste condiţii, termografia poate fi efectuată ori de câte ori este nevoie pe parcursul tratamentului.
Nodulii de sân apar în urma unei dereglări hormonale. Nedepistaţi la timp sau netrataţi, aceştia pot duce la apariţia cancerului mamar. Tocmai de aceea toate femeile trebuie să facă periodic controale medicale. Primul simptom al existentei nodulilor este durerea de sân, după care apar congestia sânului şi secreţia mamară. Durerea de sân apărută înainte de menstruaţie sau la mijlocul ciclului nu este normală.
Termograful şi mamograful sunt două aparate care fac parte din aceeaşi generaţie, însă ele au roluri diferite. Statisticile arată că, în cazul aplicării concomitente a celor două metode, rata de supravieţuire a pacientelor cu neoplasm mamar creşte cu 61%. Prin efectuarea mamografiei se depistează poziţia anatomică a leziunii, iar prin efectuarea termografiei se urmăreşte evoluţia în timp şi comportamentul acesteia în urma tratamentului.
Cu ajutorul termografului se poate evidenţia: diagnosticul tumorilor mamare, mastitei, sinuzitei şi rinitei, patologiei articulaţiilor (artrite, artroze), precum şi hernia discului vertebral, diagnosticul gastritei, patologiei ficatului şi a sistemului biliar, determinarea capacităţii de funcţionare a pancreasului.
Termografia depistează sindromul hipertensiunii intracraniene, afecţiunile septico-inflamatorii ale sistemului bronho-pulmonar, diagnosticul precoce al astmului bronşic, al hipertensiunii arteriale, al bolii ischemice şi determinarea oportunităţii de efectuare a terapiei antiangină. Această metodă de investigaţie stabileşte diagnosticul bolilor inflamatorii ale organelor aparatului urinar, anexitei, polichistozei ovariene, diagnosticul a bolilor endocrine.
TERMOGRAFIA
Investigatie neinvaziva, nedaunatoare nici pentru pacient nici pentru medic, cu o acuratete comparabila cel putin cu celelalte metode de diagnostic imagistic, este complementara cu acestea, dar mult mai putin costisitoare. Fiind o metoda functionala, ea face parte din familia EKG, EEG, EMG, exploreaza termogeneza celulara in conditii de sanatate sau de boala.
Astfel cu ajutorul TERMOGRAFIEI se pot detecta bolile inainte de a se manifesta, de a va da seama ca sunteti bolnav, tratamentul fiind mai usor si mai putin costisitor! Poate fi repetabila la infinit si confera posibilitatea unor investigatii comparative in special la verificarea rezultatelor unor tratamente (oncologice, antiinflamatorii, antireumatice, endocrine etc.). Prin dialog cu pacientul si coroborat cu un consult medical adecvat, acuratetea diagnosticului se apropie de nivelul maxim.
Principiul termodiagnosticării se bazează pe analiza repartizării temperaturii pe suprafaţa corpului (analiza punctelor "reci" şi "fierbinţi").Cu ajutorul termografului se poate evidenţia: tumorile mamare, mastitei, sinuzitei şi rinitei, patologiei articulaţiilor (artrite, artroze), precum şi hernia discului vertebral. Deasemenea, diagnosticul gastritei, patologiei ficatului şi a sistemului biliar, determinarea capacităţii de funcţionare a pancreasului.
Restrictii în efectuarea unei termografii (pregatirea pacientului)
***
1. este interzisa administrarea de medicamente cu 24 de ore înainte de efectuarea termografiei; inclusiv contraceptive
2. este interzisa consumul de alcool cu 24 de ore înainte de efectuarea termografiei;
3. nu se efectueaza fizioterapie, masaj, exercitii fizice cu 24 de ore înainte de efectuarea termografiei;
4. nu folositi unguente, creme sau deodoranti în ziua efectuarii termografiei;
5. nu faceti baie sau dus cu o ora înainte;
6. nu va epilati (radeti), barbieriti în ziua dinaintea examenului;
7. serviti masa cu trei ore înainte de termografie;
8. tratamentul de fond al bolilor cronice se evita cu trei ore înainte de examinare;
9. nu se efectueaza temografii în stari febrile;
10. se efectueaza temografii la 10-15 zile de la prima zi a menstruatiei;
11. nu recurgeti la stimulari fizice sau alte tratamente (acupunctura, terapie fizica, stimulare electrica a muschilor, ultrasunete, comprese cu apa rece sau calda) cu 24 ore inainte de examinare;
12. nu va expuneti la soare timp indelungat (mai ales arsuri solare) cu 5 zile inainte de examinare;
13.nu purtati sutien,burtiere, colanti stransi,curele cu o ora inanite de termografie
14. nu mestecati guma inainte cu 2 ore
15.precizati daca luati un tratament hormonal, inclusiv anticonceptionale
16.se indeparteaza sutienul, burtiera cu 2-3 ore innate examinarii
17.nu se va mesteca guma in ziua examinarii
18. nu se utilizeaza curele stranse in talie, sau se elibereaza cu 2 ore inainte
***
Cabinet boli infecţioase Dr. Chisăliţă Daniela – medic primar
Diagnostic: copii si adulti
o Infecţii respiratorii
o Infecţii digestive
o Infecţii urinare
o Infecţii cutanate
o Boli eruptive ale copilăriei (cori, vărsat de vânt, etc.)
o Oreion
o Alte infecţii
Tratament ţintit cu antibiotice, control termografic (metodă de diagnostic funcţional ce nu are contraindicaţii)
Consultaţii luni-duminică prin programare telefonică: 0741039941
Controlul gratuit. Adresa str.Imparat Traian nr. 6Niciun comentariu: