vineri, 2 decembrie 2011

Rentele viagere agricole...mai târziu!

Cei peste 50 de vârstnici milenceni care şi-au vândut ori arendat terenurile situate în extravilanul localităţilor, devenind astfel rentieri ai satatului român, îşi vor primi, începând din 2012, cu mare întârziere banii cuveniţi.
Şi asta deoarece Guvernul a decis miercuri, printr-o ordonanţă de urgenţă, ca termenul limită pentru achitarea rentelor viagere agricole să fie prorogat de la 31 august la 30 noiembrie a anului viitor celui pentru care se cuvin banii.
Altfel spus, rentele viagere agricole vor fi achitate cu întârziere de aproape un an!
Pentru a primi rentele viagere agricole (echivalentul a 100 de euro/hectar în cazul înstrăinării terenurilor, respectiv echivalentul a 50 de euro/hectar în cazul arendării terenurilor), cei în cauză sunt obligaţi să se prezinte la Centrul Judeţean Botoșani al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, cu carnetul de rentier agricol, în original, şi o copie a actului de identitate.
În cazul decesului rentierului agricol, renta datorată acestuia poate fi încasată de moştenitorii săi, care se vor prezenta la Centrul Judeţean APIA cu următoarele documente: carnetul de rentier al defunctului; certificatul de deces; certificatul de moştenitor; actul de identitate al moştenitorului; împuternicire notarială din care să reiasă acordul celorlalţi moştenitori privind solicitarea şi încasarea rentei (în cazul în care sunt mai mulţi moştenitori); document emis de o bancă comercială din care să reiasă contul bancar deschis pe numele solicitantului.
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a preluat, începând cu 1 februarie 2011, activitatea desfăşurată de Oficiul Naţional de Rentă Viageră Agricolă din cadrul Agenţiei Domeniilor Statului, iar centrele judeţene APIA au preluat activitatea desfăşurată de birourile judeţene ale Oficiului Naţional de Rentă Viageră Agricolă.

Bunul simț și...necunoscuții!

În timp ce unii depun eforturi considerabile pentru ca localitatea noastră să arate bine, alţii vin din urmă şi strică.
O persoană, necunoscută încă, urăşte cu patimă băncile, montate ici şi colo pentru ca vreun obosit să-şi tragă sufletul.
Un iubitor al celor sfinte ne atenţionează că „Vine Apocalipsa!“, mesajul fiind scris inclusiv pe tomberoane și stație microbuz. Nici acesta nu a fost identificat. Pe stâlpi, cineva a lipsit afişe prin care anunţă că vinde ouă de prepeliță.
Toate acestea strică imaginea satului, deşi la prima vedere nu ar fi mare lucru. Reprezentanţii primăriei fac apel la simţul civic al milencenilor, pentru a-i prinde pe „făptaşi“.
Spațiuil public local arată de parcă ar fi un imens spaţiu publicitar. La tot pasul întâlnim afişe care ne invită la un târg, la un spectacol sau să vindem pământ. Aproape că nu a rămas stâlp de iluminat public pe care să nu fie lipită o bucată de hârtie, prin care suntem anunţaţi că s-a deschis nu știu ce bancă cu dobândă foarte mică.
Viceprimarul Ioan Maftei a încercat să discute cu unii agenţi economici care au lipit afişe. Discuţiile au fost, se pare, în zadar.
Oamenii legii au încercat să afle cine sunt cei care strică aspectul municipiului. Pe cei pe care i-au găsit i-au şi amendat.
Nici băncile din fața bisericii nu au scăpat de ieşirile unor teribilişti. O astfel de băncă costă aproximativ 200 de lei, iar vandalizarea ei este pedepsită de lege.
Pentru că făptaşii nu au fost identificaţi, în aceste zone poliţiştii locali vor patrula mai des.
Reprezentanţii administraţiei publice locale fac apel la oamenii cu simţ civic şi le cer să sune la poliţie atunci când văd pe cineva că strică bănci sau lipeşte afişe pe stâlpi.

De ce nu ne pasă!

joi, 1 decembrie 2011

Mileanca a spus “La multi ani, România!”

Manifestările dedicate sărbătoririi Zilei Naţionale a României au demarat la Mileanca, la ora 11:00.
Părculețul din jurul Monumentului Eroilor s-a colorat în roş-galben-albastru de Ziua Naţională a României. Manifestarea nu s-a bucurat de cea mai bună prezenţă.
Aproape 100 de oameni au asistat le eveniment. Pe lângă oficialităţi şi veterani, la faţa locului au venit şi o sumedenie de copii.
Coloana oficială a pornit de la biserică și Primărie, după care a urmat o slujbă religioasă oficiată de părintele paroh Constantin Bejenariu.
El a urat milencenilor sănătate, mulţi ani, cu bucurii şi mai mult optimsm.
Prezenți la manifestări primarul Ioan Ursachi și vice-primarul Ioan Maftei au declarat că românii trebuie să fie uniţi, toleranţi şi cu încredere pentru a răzbi aceste vremuri care nu sunt uşoare.
Președintele veteranilor milenceni a spus în faţa celor câtorva zeci de milenceni prezenţi la manifestările dedicate Zilei Naţionale a României că astăzi se săbătoreşte „ziua noastră cea mare”.
„E nevoie de unitate, toleranţă şi încredere ca să răzbim aceste vremuri nu uşoare pentru noi”, a spus directorul școlii prof.Ciprian Mitoceanu.



















"Ce-ţi doresc eu ţie, dragă Românie…"

Ziua naţională
Simbol al unităţii naţionale, ziua naţională este investită cu un potenţial identitar semnificativ, anexând atât valoarea drapelului cât şi a imnului naţional.
De-a lungul timpului, ziua naţională a României a cunoscut fluctuaţii, fiind stabilită la date diferite, în raport cu regimul politic şi cu contextul istoric existent. Prima dată investită cu valoarea zilei naţionale a fost cea de 10 mai. Până la finele primului război mondial, data de 10 mai a coincis cu trei dintre cele mai importante momente ale formării şi modernizării statului român. Astfel, la 10 mai 1866, principele Carol de Hohenzollern ajungea în Bucureşti, la 10 mai 1877, în contextul războiului ruso-turc, Mihail Kogălniceanu proclama indenpendenţa statală a României, pentru ca la 10 mai 1881, România să se proclame Regat.
O altă dată asimilată zilei naţionale a fost cea de 1 decembrie. Celebrând Adunarea Naţională de la Alba Iulia, care a consfinţit unirea tuturor românilor din Transilvania şi Banat cu Regatul României, acest moment, precedat de proclamaţiile de unire ale Basarabiei şi Bucovinei, a reprezentat formarea României Mari.
O ultimă dată la care s-a sărbătorit ziua naţională a fost 23 august. Marcând desprinderea României de puterile Axei, şi colaborarea cu tabăra Aliaţilor, 23 august va fi prezentată de propaganda comunistă ca o mişcare de “eliberare socială şi naţională antifascistă şi antiimperialistă”, sărbătorită anual prin ample manifestaţii şi parade.

miercuri, 30 noiembrie 2011

Felicitare!


Cu ocazia sărbătoririi numelui primiți din partea redacției: www.infoMileanca.ro un calduros "LA MULTI ANI" multă sănătate multe realizări și tot ce va doriți lângă cei dragi.

Serbare de 1 Decembrie!

Elevii Şcolii Gimnaziale Mileanca nu au lăsat să treacă neobservată ziua de 1 Decembrie.
Chiar dacă mâine nu vor veni la cursuri, elevii au organizat astăzi o serie de manifestări dedicate Zilei Naţionale a României.
Conducerea unităţii de învăţământ a încurajat iniţiativa elevilor şi a cadrelor didactice.
Elevii au sărbătorit astăzi ziua de 1 Decembrie.
Îmbrăcaţi în costume naţionale şi înarmaţi cu steaguri şi baloane, elevii au ieșit în curtea şcolii, unde au recitat poezii şi au cântat imnul de stat al României.
Serbarea a facut parte din proiectul educativ "Uniti in cuget si simtiri" care are ca scop cunoasterea insemnatatii zilei de 1 Decembrie 1918 si a consecințelor actelor istorice infaptuite atunci asupra poporului roman.
Coordonatori de proiect: educ.Laura Pălăduță,dir.educ; educ.Rodica Bordianu, înv.Filip Maria, înv. Luminița Pascaru, înv. Gica Ciobotariu și Zet Gabriela Marcela, înv.














Totul contează!

marți, 29 noiembrie 2011

Tradiții și Obiceiuri de Sf. Andrei

Pentru romani ziua de 30 noiembrie reprezinta o sarbatoare crestina importanta. Sfantul Andrei este apostolul care a crestinizat primul meleagurile noastre, fiind considerat patronul spiritual al romanilor.
Pe langa traditiile de natura religioasa exista traditii si credinte desprinse din vechi sarbatori ale tracilor, romanilor si dacilor. Intalnim credinte si obiceiuri legate de protectia oamenilor, a animalelor si gospodariilor. Toate acestea nu au valente religioase dar sunt perpetuate prin oameni de-a lungul timpului.
In Bucovina, inainte de Sf. Andrei cu cateva zile, femeile nu torc iar de Sf. Andrei nu matura si nu scot gunoiul din casa, nu curata grajdurile, nu se piaptana pentru a nu aduce lupul prin apropiere. Noaptea de ajun precum si ziua Sf. Andrei se crede ca este prielnica anumitor practici si farmece de dragoste. Una dintre acestea este Pazitul usturoiului, un fel de serbare nocturna colectiva gen Revelion, cu mancare si bautura abundenta, la care barbatii neinsurati vin cu caciulile pline cu capatani de usturoi (in unele sate si fetele aduc cate trei capatani), toate se pun intr-o covata pe care o femeie batrana trebuie s-o pazeasca toata noaptea la lumina unei lumanari, ca sa nu fie furata de strigoi, in timp ce tineretul petrece, bea, canta si joaca. Dimineata, in curtea casei se incinge o hora, iar in mijlocul ei „este jucata” covata cu usturoi de un flacau. Apoi usturoiul este impartit la toti care au participat si dus acasa cu mare grija, pus la icoane, folosit ca leac impotriva bolilor sau pentru descantece si vraji. Astfel in unele localitati cand fetele sosesc acasa de la Pazitul usturoiului, seamana un catel de usturoi priveghiat toata noaptea, intr-un cocolos de aluat. Dupa felul in care incolteste si creste acest usturoi, se fac prognosticuri de maritis.Acest ritual este deosebit de variat, in functie de regiunea unde se practica. Tot in aceasta zi nu se da de imprumut ori in dar caci vei pagubi.
Pentru ca spiritele rele sa nu se cuibareasca in case, femeile intorc seara toate oalele si canile cu gura in jos. Scot din soba cenusa calda de peste zi, pentru ca spiritele nelinistite sa nu-si gaseasca adapost la caldura. Alteori, imprastie resturi de piine prin curte, pentru ca spiritele flaminde sa nu caute prin camari de mancare
Tot in noaptea de Sf. Andrei sint practicate si predictii meteorologice populare pentru anul urmator. De obicei, in podul casei sint urcate 12 cepe sanatoase, la fel de mari, care sint lasate acolo pina in seara de Craciun, cind se afla rezultatul. Fiecarei cepe ii este atribuit numele unei luni. Cepele care s-au stricat indica luni ploioase sau cu grindina, iar cele care au incoltit luni favorabile recoltei.
Cele mai multe ritualuri sunt dedicate atragerii iubirii. De pilda, prin ascunderea sub perna a unui fir de busuioc sfintit, se crede ca se obtine in vis imaginea “ursitului”. Pentru “atragerea” acestuia este mult folosita si metoda “facutului cu ulcica”. La miezul noptii, singura la gura sobei, tanara intoarce cu gura in jos o ulcica noua de lut, iar pe dosul vasului lasa sa palpaie trei carbuni. in timp ce roteste ulcica usor, rosteste o incantatie menita a suscita o atractie irezistibila pentru cel iubit. O alta metoda folosita pentru cunoasterea viitorului consta in a privi, la miezul noptii, intre doua lumanari aprinse, intr-un pahar cu apa neinceputa, asezat pe cenusa. In centrul paharului este lasata sa cada o verigheta care a fost deja sfintita de preot prin cununie religioasa si se crede ca in verigheta apare chipul ursitului, daca este privita intens cateva minute. Unii tineri, inca, mai incearca sa isi vada viitorul sot la miez de noapte. Asezate complet dezbracate intre doua oglinzi, in camera intunecoasa, cu cate o lumanare in fiecare mana, incearca sa priveasca in oglinda din fata pentru a vedea imagini reflectate din oglinda din spate. Se crede, si unele persoane chiar au avut aceasta iluzie, ca prin fata ochilor incep sa se perinde scene de viata, ca tanara isi vede viitorul sot sau, in unele

Pe 1 decembrie, zi liberă sau spor ...de 100%!

Potrivit legii, seria sărbătorilor legale începe cu 1 Decembrie, zi în care aproape toţi angajaţii din România (mai puţin cei care lucrează în instituţii a căror activitate nu poate fi întreruptă) ar trebui să fie liberi.
Însă în ultimii ani, tot mai mulţi angajatori au stabilit, de la sine putere, că liberele din respectivele zile ar fi opţionale.
În cazul în care, din motive justificate, nu se acordă zile libere, salariaţii ar trebui să beneficieze, pentru munca prestată în zilele de sărbătoare legală, de un spor la salariul de bază, care nu poate fi mai mic de 100% din salariul de bază corespunzător muncii prestate în programul normal de lucru.
Dacă angajatorul refuză să ofere liber salariatului şi nici nu îi plăteşte sporul legal, acesta poate fi reclamat (cu riscul de rigoare) la Inspectoratul Teritorial de Muncă pe raza căruia funcţionează firma, inspectorii avînd obligaţia de a derula controale inopinate.
Este de preferat ca sesizarea să fie făcută înaintea zilei respective, pentru ca angajatorul să poată fi prins în flagrant.
Angajatorii care nu dau liber salariaţilor în zilele de sărbători legale prevăzute de Codul Muncii pot fi sancţionaţi cu amenzi cuprinse între 5.000 şi 10.000 de lei

Ședința Consiliului local

R O M A N I A Avizat,
JUDETUL BOTOSANI
COMUNA MILEANCA
P R I M A R



D I S P O Z I T I E

Privind convocarea Consiliului local Mileanca in şedinta ordinară pentru data de 29 noiembrie 2011.



PRIMARUL COMUNEI MILEANCA



-in baza prevederilor art.39-(1) si (3) , din Legea nr.215/2001 , republicata,
-văzînd art.6 din legea nr.52/2003, privind transparenţa decizională
-in temeiul art.68-(1) din Legea nr.215/2001 privind administraţia publică locală,,

D I S P U N E:

Art.1.Se convoaca în şedinţă ordinară Consiliul local Mileanca pentru data de 29 noiembrie, 2011, orele 1400.Sedinta se tine in sala mare a primariei si va avea urmatoarea ordine de zi:
1.Rectificarea bugetului local; prin reducere cu suma de 63.000 lei la capitolul 65 Invatamant.
2.Modificarea Regulamentului de salubruzare, aprobat prin Hotararea Consiliului local nr.15 din 25.03.2008.
3.Stabilirea taxei de salubrizare pentru anul 2012.
Art.2.Secretarul comunei Mileanca va duce la îndeplinire prevederile prezentei dispoziţii.

Primar,
Ioan Ursachi




Mileanca,22 noiembrie, 2011.
Nr.542.







JUDEŢUL BOTOSANI
CONSILIUL LOCAL MILEANCA
Nr. 2221 din 22 noiembrie 2011

C O N V O C A R E

Se convoaca în sedinta ordinara Consiliul local Mileanca pentru data de 29 noiembrie , 2011, orele 1400.Sedinta se tine in sala mare a primariei si va avea urmatoarea ordine de zi:
1.Rectificarea bugetului local; prin reducere cu suma de 63.000 lei la capitolul 65 Invatamant.
2.Modificarea Regulamentului de salubrizare, aprobat prin Hotararea Consiliului local nr.15 din 25.03.2008.
3.Stabilirea taxei de salubrizare pentru anul 2012.


CONSILIERI:

Azamfirei Alexandru ________________________
Apetrea Mihai _____________________________
Antoce Valeriu _____________________________
Bordianu Rodica ___________________________
Dumitrel Georgică __________________________
Gavril Irimia ______________________________
Giugastru Lucian ___________________________
Roşu Elena-Mihaela ________________________
Filip Nelu _________________________________
Maftei Ion _________________________________
Văcăreanu Georgel _________________________

INVITAŢI:
Mitoceanu Ciprian-director coordonator Şcoala cu clasele I-VIII Mileanca.....................
Ştirbu Cornel __________________________
Hîrghiligiu Marcel _____________________


Secretar,
Ţurcanu Petru





R O M Â N I A P R O I E C T
JUDEŢUL BOTOŞANI
COMUNA MILEANCA
CONSILIUL LOCAL


H O T Ă R Â R E A Nr... din ...noiembrie 2011, privind rectificarea bugetului local in minus cu suma de 63 mii lei


CONSILIUL LOCAL AL COMUNEI MILEANCA întrunit în şedinţă ordinară astăzi 29 noiembrie 2011,

-avînd în vedere adresa DGFP Botoşani nr.II/685/28/03/2011 prin care ni se transmit prevederile Adresei Ministerului Finanţelor Publice nr.350948/2011 prin care s-au aprobat modificări în repartizarea pe trimestere a sumelor din taxa pe valoarea adăugată pentru finanţarea cheltuielilor de personal aferente activităţii de învăţămînt prin diminuarea sumelor aferente trim. III cu suma de 17000 lei şi prin majorarea sumelor în trim.I cu aceiaşi sumă,
-văzînd referatul compartimentului contabil care propune rectificarea de buget cu suma de 17 mii lei, precum şi raportul comisiei econoimice care avizează favorabil acest proiect de hotărâre,
- prevedrile Legii nr.273/2006,,legea privind finanţele publice locale art.49
- ţinănd cont de prevederile artr.36.(2) lit.b,pct.4 lit.a din Legea nr.215/2001,privind administraţia publică locală,
- în temeiul art.45 din aceiaşi lege,

H O T Ă R Ă Ş T E:

Art.1Se aprobă modificarea în repartizarea pe trimestere a sumelor din taxa pe valoarea adăugată pentru finanţarea cheltuielilor de personal aferente activităţii de învăţămînt prin diminuarea sumelor aferente trim. III cu suma de 17000 lei şi prin majorarea sumelor în trim.I cu aceiaşi suma sumă după cum urmează:
BUGET LOCAL TOTAL Mii lei
INDICATORUL progr.anual trim.I trim.II trim.III trim.IV
I. VENITURI TOTAL 2380 583 674 506 617
Infl. + sau - - +17 - -17 -
Venituri cu infl. 2380 600 674 489 617
COTE TVA PTR. DESC. 1108 299 374 147 288
CHELTUIELI TOTAL 2380 583 674 506 617
Infl. + sau - - +17 - -17 -
Chelt. cu infl. 2380 600 674 489 617
SECŢIUNEA DE FUNCŢIONARE
VENITURI TOTAL 2210 580 634 444 552
CHELTUIELI TOTAL 2210 580 634 444 552
Din care ptr.invăţămănt 1057 252 352 163 290
Cheltuieli de personal 972 235 320 137 280
Art.2.Primarul comun ei Mileanca va duce la îndeplinire prevederile prezentei hotărâri.

Preşedinte de şedinţă Contrasemnează
Secretar Văcăreanu Georgel Ţurcanu Petru R O M A N I A
JUDETUL BOTOSANI
COMUNA MILEANCA
CONSILIUL LOCAL

HOTARAREA nr...din 29 noiembrie 2011

Privind stabilirea taxelor speciale ce se vor aplica pe raza comunei Mileanca, in anul 2012, pentru serviciile de salubrizare

CONSILIUL LOCAL COMUNEI MILEANCA, intrunit in sedinta ordinara, astazi 29 noiembrie 2010,

-analizind raportul compartimentului de specialitate,inregistrat cu nr./.10.2011 prezentat de d-na Ceobanu Stratica, referent in cadrul compartimentului contabil,
-tinind cont de expunerea de motive nr.818/27.04.2010, prezentata de primarul comunei Mileanca, d-l Ursachi Ioan, prin care se motiveaza necesitatea si oportunitatea instituirii taxelor pentru serviciile de salubrizare, cetatenilor comunei si agentilor economici pentru anul 2010,
-vazind avizul favorabil al comisiilor pe cele tri domenii de activitate din cadrul consiliului local, inregistrat cu nr.941/18.05.2010,
-avind in vedere prevederile art.16-(2) , art.27 si art.30 din Legea nr.273/2006 privind finantele publice locale, art.283-(2) al titlului IX din legea nr.571/2003 privind coduil fiscal cu modificarile si completarile ulterioare,
-in conformitate cu dispozitiile art.6 al Legii nr.52/2003 privind transparenta decizionala in administratia publica si Legea nr.544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, cu modificarile si completarile ulterioare,
-in temeiul art.36-(2), alin.4 lit.c si art.45 –(2) lit.c din Legea administratiei publice locale nr.215/2001 republicata,
H O T A R A S T E:
Art.1.Incepind cu data 1 ianuarie 2012 , cetatenii comunei persoane fizice, sunt obligati sa plateasca o taxa speciala pentru servicii de salubrizare in suma de .. lei /persoana /luna.
Art.2.-(1) Prezenta hotarare se comunica Institutiei Prefectului Judetului Botosani, in vederea exercitarii controlului cu privire la legalitate , primarului comunei si se aduce la cunostinta publica prin grija secretarului comunei.
(2)Aducerea la cunostinta publica se face prin afisare la sediul Primariei Mileanca.
Art.3.De ducerea la indeplinirea prezentei hotarari raspunde primarul comunei Mileanca, d-l Ursachi Ioan prin serviciile de specialitate.
Art.4.Cu drept de contestatie in termen de 15(cincisprezece) zile de la afisare.

Presedinte de sedinta Contrasemneaza,
Gavril Irimia Secretarul comunei

Spectacol de întâmpinare!

luni, 28 noiembrie 2011

A început distribuirea alimentelor de la UE !

Milencenii care beneficiază de ajutor social pot merge începând de astăzi să îşi ridice alimentele de la Uniunea Europeană.
Anul acesta, persoanele defavorizate primesc 13 kilograme de făină, 9 de mălai, 8 de orez, 1,5 lapte praf, 1,6 paste făinoase şi un kilogram de biscuiţi.
Alimentele se distribuie în incinta fostei Grădinițe cu program normal, iar primii puşi pe listă, în ordine alfabetică sunt beneficiarii de ajutor social.
Aceştia trebuie să se prezinte până pe 17 noiembrie.
Angajaţii Primăriei Mileanca vor fi acolo în fiecare zi de la ora 9.00 la ora 15.00.

Este oficial: suntem mai puțini!

Centralizarea datelor culese cu prilejul recensămîntului populatiei si locuintelor, din perioada 20-31 octombrie, a arătat o scădere a numărului de locuitori ai comunei noastre.
Potrivit datelor statistice existente anterior,comuna număra în 2010 un număr de 3.501 locuitori. Acum, cu prilejul inventarierii persoanelor si locuintelor din luna octombrie, s-a constatat că numărul cetătenilor recenzati la nivelul localitătii a fost de 2.819, dar populatia stabilă este de 2.230 de persoane.
Diferenta include oamenii aflati temporar pe teritoriul comunei în perioada recensămîntului, precum si persoanele plecate pe perioade îndelungate din localitate, cum ar fi cei care muncesc în străinătate sau studentii aflati în diverse centre universitare.
Inventarul national a vizat si casele milencenilor, iar în comună s-au numărat 739 gospodării, la adresele respective fiind identificate 667 locuinte.
În teren au fost trimisi 15 de recenzori care au avut de „vizitat“ cam câte 100 de gospodării.
Unii cetăteni au fost greu de găsit si a fost nevoie de multe insistente pentru obtinerea datelor necesare.
În primele zile ale recensămîntului, o multime de oameni au refuzat să-si spună codurile numerice personale, formularele fiind completate initial fără această informatie.
Ulterior, după ce s-a anuntat că pot primi amenzi dacă refuză explicit să facă cunoscute datele cerute, locuitorii si-au schimbat atitudinea si au început să dea telefoane pe la primărie si la recenzori, ori s-au deplasat personal la sediul administratiei locale.
Pe lângă case au fost inventariate si alte 13 de alte imobile de locuit, cum ar fi magazii, dispensarul medical,vestiarul de la terenul de sport etc.
Fiecare sector a fost de dinainte marcat, la primărie fiind primite de la Bucuresti un fel de hărti cu imaginea perimetrului respectiv preluată din satelit.
Pentru recensămînt s-au înscris functionari publici, cadre didactice, someri, pensionari, studenti care au fost atrasi de banii pe care urmau să-i primească, respectiv 750 de lei, sumă impozabilă.
Unii dintre cei înscrisi initial ca recenzori s-au retras în zilele premergătoare recensământului si a fost nevoie să fie înlocuiti.
Formularele stufoase au dat de furcă celor care nu au mai lucrat în sfera administratiei si nu au avut de-a face cu astfel de notiuni. Si centralizarea a decurs destul de greu, fiind de completat o multime de documente.
Recenzorii nu au avut voie să copieze documentele puse la dispozitie de cetăteni si nici nu le-a fost permis să facă declaratii despre cele aflate în locuintele pe unde au trecut.
Informatiile primite sînt confidentiale, iar recenzorii care nu respectau acest lucru puteau fi actionati în judecată de persoanele care se simt lezate.

Săptămână... de vreme caldă!

Meteorologii anunţă o săptămână cu vreme caldă pentru această perioadă.
Potrivit prognozelor, astăzi temperaturile se vor încadra între 10 grade, maxima şi minus două grade, minima.
Cerul va fi senin pe toată perioada zilei.
Mâine maxima va ajunge la o valoare de nouă grade, iar minima va fi de minus patru grade. Norii vor apărea doar în a doua parte a zilei.
Miercuri termometrele vor arăta o maximă de şase grade, în timp ce minima va coborî până la minus patru grade.
Joi vor apărea primii nori pe cer, însă cu puţine şanse de precipitaţii. Temperaturile vor oscila între o maximă de şase grade şi o minimă de minus patru grade.
Vineri cerul va fi mai mult senin pe toată perioada zilei, iar temperaturile se vor situa în acelaşi interval ca şi în ziua precedentă.
Sâmbătă temperaturile vor creşte sensibil, maxima prognozată fiind de nouă grade, iar minima de minus un grad.
Ultima zi a săptămânii va aduce temperaturi cuprinse între o maximă de şapte grade şi o minimă de minus două grade.

Luni, de neoprit!