duminică, 2 decembrie 2007

Prieteni pentru eternitate !


Prietenii vă pot ajuta să trăiţi mai mult, să vă feriţi de obezitate, de depresie şi de boli de inimă, arată un studiu realizat de cercetatorii australieni pe o perioadă de 10 ani. Înconjuraţi-vă de persoane pe care le ştiţi din copilărie, dar faceţi-vă şi cunoştinţe noi, vă sfătuiesc specialiştii citaţi de publicaţia „Prevention”.
Un prieten de-o viaţă. O astfel de persoană, pe care o cunoaşteţi de la vârsta de 16 ani, vă ajută să nu uitaţi întâmplările nebuneşti prin care aţi trecut. „Aceşti prieteni vă amintesc că aţi rămas aceeaşi persoană de odinioară. În plus, cine v-a mai cunoscut familia la fel de bine pe măsură ce v-aţi maturizat?”, sustine Rebecca G. Adams, profesor de sociologie la University of North Carolina.
Un prieten nou. Spre deosebire de cunoştinţele mai vechi, prietenii noi nu au prejudecăţi în ceea ce vă priveşte. Prietenii noi au un mod mai proaspăt de a gândi şi de a fi. Un alt avantaj este că vă pot ajuta să intraţi în alte cercuri de prieteni. Acestia vă pot ajuta dacă vreţi să vă schimbaţi jobul sau dacă sunteţi în căutarea unui partener de viaţă.
Un prieten cu aceleaşi pasiuni. Activităţi precum plimbatul, golful sau dansul sunt printre cele mai bune lucruri pe care le puteţi face pentru sănătatea dv. fizică şi psihică.
Un prieten religios. Persoanele care fac parte dintr-o comunitate sunt mai optimiste, arată studiile. O cercetare realizată de specialiştii de la Duke University Medical Center a demonstrat că aceia care merg în mod regulat la biserică sau care fac meditaţii au un risc cu 50a mai mic de a muri decât celelalte persoane de aceeaşi vârstă şi cu aceeaşi stare de sănătate.
Un prieten mai tânăr. Studiile au aratat că aceia care au grijă de alte persoane mai tinere cu zece ani sau chiar mai mult, care gătesc pentru alţii sau care povestesc experienţele lor de viaţă sunt mai fericiţi. Recomandarea este şi mai eficientă pentru părinţii ai căror copii pleacă de acasă.
Un prieten cu aceleaşi trăiri. Puteţi să treceţi mai uşor peste probleme dacă aveţi alături persoane care trec prin aceleaşi situaţii ca dv.

Niciun comentariu: