sâmbătă, 29 decembrie 2007

Site- uri ...de alungat singurătatea !

Nimeni nu trebuie să fie singur acum !. Reţelele sociale online oferă o soluţie alternativă la socializarea şi interacţiunea directă între oameni de sărbători, constată BBC. Site-uri cunoscute ca Facebook permit o bună comunicare cu alţi utilizatori: prieteni, rude, cunoscuţi. În ultima vreme site-urile deja consacrate sunt însă concurate din ce în ce mai mult, de noi forme de exprimare şi comunicare, prin site-uri noi, care vin cu inovaţii legate de design şi posibilităţi.
De exemplu Habbo este o comunitate virtuală adresată adolescenţilor, care le permite utilizatorilor să-şi creeze propriul caracter Habbo personalizat, să-l îmbrace pe acesta cu pălării, centuri, bijuterii şi să-i facă frizura. Site-ul are acum peste 82 de milioane de caractere înregistrate şi o audienţă de 292.000 de accesări în Regatul Unit în luna octombrie.
Perfspot, un alt site de comunicare online, este orientat către studentţi şi tineri profesionişti. El oferă fluxuri de ştiri, posibilităţi de construire a unui profil , posibilitatea de a-şi lega pozele de profilele celorlalţi utilizatori şi spaţiu nelimitat pentru încărcarea de imagini şi videoclipuri. Cu o ascensiune fulminantă, Perfspot a întrecut Facebook cu o creştere de 756% faţă de 541%.
Freecycle este un site de reciclare a lucrurilor pe care unii nu le mai vor. Fiecare oraş are un grup unic de e-mail iar pe acest grup sunt postate obiectele pe care vrei să le dai şi cei care doresc anumite lucuri le pot găsi.Webjam este un site britanic foarte util celor care vor să-şi creeze o pagină web pentru o societate, un club sau un hobby, dar nu ştiu cum s-o facă, datorită faptului că permite copierea unui grup existent şi personalizarea lui.
Din categoria site-urilor inedite, putem să amintim Capazoo, un site canadian care îşi plăteşte utilizatorii pentru timpul petrecut online şi pentru activităţile lor.
Membrii pot să primească puncte dacă invită prieteni sau postează conţinut. Punctele accumulate de utilizatori pot fi răscumpărate cu bani dacă utilizatorii se înscriu într-un program de membership, care costă 25 sau 35 dolari pe an.
Un alt site care oferă bani utilizatorilor şi care este orientat către un public specializat şi anume călătorii din toate colţurile lumii, este Wayn. Acesta are parteneriate cu Lastminute.com şi Hostelworld.com pentru a le da toate detaliile necesare potenţialilor turişti.
Există totuşi şi site-uri ca Realbuzz care încurajează comunicarea şi interacţiunea între oameni prin sport şi activităţi în aer liber, în dauna statului în faţa calculatorului şi a comunicării virtuale.
Consultaţi şi:" BBC: The technology with impact 2007"

Niciun comentariu: