miercuri, 23 aprilie 2008

Tichete cadou pentru toţi bugetarii

Cadrele didactice şi angajaţii primăriei din comuna Mileanca au primit tichetele cadou. Primăria a cuprins în buget, pentru prima tranşă, acordarea a nouă tichete cadou pentru dascali, care au şi fost distribuite înainte de Paşte.
Tichetele cadou sunt bonuri valorice nefungibile, folosite ca instrument de plata in toate tipurile de centre comerciale afiliate de catre societatea care a emis respectivele tichete. Reglementarea juridica a tichetelor cadou a fost publicata abia in anul 2006, cu mult mai tarziu fata de lansarea efectiva a tichetelor de masa, in anul 1998 Conform Legii nr. 193 din 17/05/2006 privind acordarea tichetelor cadou (si de cresa), publicate in Monitorul Oficial, Partea I nr. 446 din 23/05/2006, tichetele cadou se acorda angajatilor din cadrul societatilor comerciale, regiilor autonome, societatilor si companiilor nationale, institutiilor din sectorul bugetar, unitatilor cooperatiste. De asemenea, persoanele fizice care incadreaza personal pe baza de contract individual de munca pot utiliza bilete de valoare sub forma tichetelor cadou. Tichetele cadou se pot utiliza pentru campanii de marketing, studiul pietei, promovarea pe piete existente sau noi, pentru protocol, pentru cheltuielile de reclama si publicitate, precum si pentru cheltuieli sociale. In conformitate cu prevederile legale, valoarea unui tichet cadou, este de 10 lei (RON) sau un multiplu de 10, dar nu mai mare de 50 lei (RON). Comercializarea de catre salariati a tichetelor cadou contra unei fractiuni de pret sau a altor servicii decat cele stabilite prin prezenta lege constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei (RON) la 1.000 lei (RON).
Pentru a fi valabil, un tichet cadou trebuie sa aiba inscris numarul sub care a fost inseriat de unitatea emitenta. De asemenea, este obligatoriu ca pe tichet sa fie imprimate urmatoarele:
-denumirea si sediul societatii emitente;
-date care definesc angajatorul (denumire si sediu, numarul de inmatriculare la Oficiul Registrului Comertului, cod fiscal);
-valoarea nominala a tichetului in cifre si litere;
-perioada de valabilitate;
-spatiul pentru inscrierea numelui si prenumelui salariatului indreptatit sa utilizeze tichetul cadou;
-spatiul destinat inscrierii datei si aplicarii stampilei unitatii la care a fost utilizat tichetul cadou;
-interdictia de a se primi rest in bani la tichetul cadou. Pentru a fi protejate impotriva tentativelor de falsificare, tichetele cadou contin elemente de siguranta (diferite elemente grafice, cerneala termica sau fluorescenta etc).

Niciun comentariu: