joi, 19 iunie 2008

Un Consiliu Local...perplex ! ( ep.1)

Nu s-a reuşit constituirea Consiliului Local...


Conform Legii nr. 215/2001 privind administratia publica locala in termen de 20 de zile de la data desfasurarii alegerilor va avea loc sedinta de constituire a consiliului local. Convocarea consilierilor declarati alesi, la sedinta de constituire a consiliului se face de catre prefect prin ordin.
Sedinta este legal constituita daca participa cel putin doua treimi din numarul consilierilor declarati alesi. In cazul in care nu se asigura majoritate, peste 3 zile se va organiza o noua sedinta. In acest scop Prefectul va emite un nou ordin de convocare.
Daca nici de aceasta data nu se prezinta cel putin doua treimi din numarul consilierilor declarati alesi de catre biroul electoral de circumscriptie, prefectul va face o noua convocare peste alte 3 zile, emitand in acest scop un nou ordin.
Daca nici la a treia convocare nu se prezinta cel putin doua treimi din numarul consilierilor declarati alesi, prefectul va dispune verificarea motivelor care au determinat neprezentarea la sedinta a consilierilor absenti. Daca absentele nu au la baza motive temeinice, determinate de: boala, care a necesitat spitalizarea sau imobilizarea la pat; deplasarea in strainatate in interes de serviciu; evenimente de forta majora cum ar fi: inundatii sau alte catastrofe care au impiedicat deplasarea, deces in familie sau alte situatii similare, prefectul va emite un ordin prin care va declara vacante locurile consilierilor declarati alesi, care au lipsit nemotivat de la cele 3 convocari anterioare.
Daca pe listele de candidati ale partidelor in cauza nu mai sunt supleanti sau acestia refuza la randul lor sa se prezinte la sedinta, prefectul va dispune organizarea de alegeri pentru completarea posturilor declarate vacante potrivit alin (3). Alegerile se vor organiza in conditiile Legii nr. 70/1991 privind alegerile locale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, in cel mult 30 de zile de la data emiterii ordinului, si la acestea vor putea participa toate partidele politice, aliantele politice sau aliantele electorale care au depus initial liste de candidati, precum si candidatii independenti care nu au fost declarati alesi la alegerile anterioare.
Reprezentanţii Prefecturii au constatat lipsa cvorumului şi s-a dispus amanarea constituirii Consiliului Local Mileanca.

În publicul din sala Primăriei:foşti consilieri, actuali consilieri,consilieri revocaţi de propriul partid, consilieri gata de ...contestare!

Liniştea ...înaintea furtunii de amânare a constituirii Consiliului local!

Părăsirea de către consilierii PNL( 4 ), PNG-CD( 1 ) şi ai PSD( 1) a sălii de şedinţă... Au răspuns PREZENT consilierii PD-L ( 3) si 2 consilieri PSD din trei aleşi.Totalul consilierilor locali Mileanca este de 11.

Publicul, mai mult decat perplex, caută să descifreze mecanismele ascunse ale jocului politic din interiorul partidelor!





7 comentarii:

3Minator spunea...

Ce feţe de consilieri au unii!
Mai ceva decât suporterii locali - cei treziţi din mahmureală...
:)

ioan puhacel spunea...

Nu credeam ca după patru ani, în care am încercat să fac ceva pentru concetăţenii să constat cît de perfizi pot fi cei pe care i-am ajutat să obţină patru consilieri PNL şi un candidaz în turul doi pentru primar.Pentru loialitatea mea am fost răsplătit cu ,,şuturi''.Nu regret nimic din ce am făcut ănsă nu ştiu dacă voi mai putea avea încredere în oamini.Din păcate oamenii de caracter sunt păsări rare iar comuna Mileanca riscă să ajungă pe mâna celor ce nu au nici mamă şi nici tata.

shtef3 spunea...

eh, jocuri politice, de parca totul ar fi o joaca..sau nu? hm

3Minator spunea...

Oricum Mileauca a intrat pe mâna celor fără mamă/tată/Dumnezeu de multă vreme!!!
Şi oamenii de caracter nu prea au ce căuta în politică - mai aleas la noi în Românica...

xyzw spunea...

33...mincatori de RAHAT homosexuali afiliati la presa r o m a n a (CURAN) pe care nici ,,prostii'' nu-i mai CRED BALIVERNELE si autosugestiile ca ar fi facut RAHATUL praf .La scaraotchi cu voi, gasca de mucosi imputiti,retardati si pupincuristi de iliescu ,(ceausescu) la gunoi tembelilor ar fi un loc onorabil ......

korani spunea...

xyzw- ceva mai coerent poti sa scrii?
eu cred ca tu ai o problema ....
esti homo si nu iti gasesti o pereche .......
ar trebui sa te intorci in satul tau natal sa behai putin cu berbecii poate scrii si tu o fraza mai ........... "normala"
sau poate esti printre berbeci si nu te deosebim! !!!???
looser

korani spunea...

vai de mileanca!!!
aia din foto sunt consilieri?
ai cui ??
eu cred ca au gresit sala..
sala de cinema ....
de fapt mileanca nu are cinema!
creca i-a chemat dom primar....
ba aaa voi stiti ce e ala gps ??
vedeti ca va cauta astia de la APIA sa va de-a "ajutoare "
............ete satelitu!!!