luni, 30 iunie 2008

Meteo: I A S

Administraţia Naţională de Meteorologie a făcut ieri publică prognoza pentru următoarele trei luni. Vara aceasta va fi una normală din punct de vedere al temperaturilor, dar precipitaţiile vor fi destul de reduse.
IULIE:
Va fi mai cald decât în mod obişnuit în cea mai mare parte a ţării. În luna lui Cuptor vor fi atît zile caniculare, când temperaturile maxime vor depăşi 35C, cât şi nopţi tropicale, cu temperaturi minime mai mari de 20C. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general normale, iar în regiunile sud-estice vor avea tendinţa de deficit. Ploile vor avea mai ales caracter de aversă, însoţite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, cu aspect de vijelie. Vor fi condiţii de grindină.
AUGUST:
Temperaturile medii lunare vor fi mai mari decât valorile normale în majoritatea regiunilor. În zilele cele mai calde temperaturile maxime pot depăşi 35 grade C. În cele mai reci nopţi temperaturile minime pot coborî sub 10 grade C în zonele depresionare din centrul şi nordul ţării. Cantităţile de precipitaţii se vor încadra în general în limitele normale. Ploile vor mai avea caracter de aversă, însoţite de descărcări electrice şi vor fi condiţii de grindină.
SEPTEMBRIE:
Temperaturile medii lunare vor fi apropiate de valorile normale, exceptând regiunile estice, unde pot fi mai mari decât mediile multianuale. În intervalele calde din cursul lunii, temperaturile maxime pot depăşi 30searaC în sud-estul ţării. Temperaturile minime vor avea valori uşor negative în depresiunile din nord şi centru, favorizând producerea locală a brumelor, în partea a doua a lunii. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general normale, prezentând o tendinţă spre excedent în regiunile din vestul, centrul şi nordul ţării.

Un comentariu:

Dumitru Caruntu spunea...

http://cornelcaruntu.blogspot.com