joi, 3 iulie 2008

Gena electorală:35%!


Descoperirea motivaţiilor care influenţează comportamentul uman i-a preocupat dintotdeauna pe oamenii de ştiinţă. În ultimul timp, aceştia au identificat mai multe gene responsabile pentru acţiunile oamenilor. Ultima descoperire se referă la decizia de a merge sau nu la vot.
Electoratul moşteneşte motivaţia de a vota sau de a se implica în viaţa politică. Aceasta este concluzia unui recent studiu sociogenetic efectuat de experţi din SUA.
"Rezultatele noastre arată că putem moşteni o genă a participării la viaţa politică", susţin autorii unui nou studiu. James Fowler şi Christopher Dawes, de la Universitatea San Diego din California, şi Laura Baker, de la Universitatea California de Sud, au efectuat trei tipuri de teste comparative privitoare la comportamentul politic pe un eşantion de 396 de gemeni identici şi neidentici din Los Angeles şi asupra a 806 gemeni de pe întreg teritoriul SUA.
"Motivaţia de a vota este transmisibilă", susţine James Fowler, care a mai efectuat şi alte studii genetice şi comportamentale.
Concluzia acestui studiu publicat în American Political Science Review din luna mai arată că genele sunt în proporţie de 53% printre factorii care motivează participarea la vot şi la viaţa politică. Rezultatele referitoare la gemenii identici au arătat că este foarte uşor de prezis comportamentul participativ al celui de-al doilea geamăn în raport cu primul. Cercetătorii de la Universitatea San Diego şi de la California de Sud vor publica în curând un articol în care identifică trei dintre cele 25.0000 de gene umane care ar putea motiva participarea la viaţa politică.
În privinţa mersului sau nu la urne - la alegeri - sunt implicate genele MAOA şi 5HTT, ambele fiind în legătură cu un neurotransmiţător cerebral, serotonina, care generează buna dispoziţie, sociabilitatea şi încrederea.
Ce fel de gene vor fi moştenit electorii şi aleşii din comuna noastră după alegerile din 2008?

2 comentarii:

xyzw spunea...

de la bolsevism la capitalism s-a propagat gena lalambacailor dupa un studiu amanuntit in decursul anilor ,,la vremuri noi ,tot BOI"

3Minator spunea...

bine că nu s-a propagat gena idioţilor care comentează obscen pe internet fără să-şi dea numele...
:)