miercuri, 24 septembrie 2008

Iluminatul public în Mileanca

Beznă adâncă te înconjoară dacă părăseşti Strada Principală a satului, nici câinii nu mai îndrăznesc să latre!
Câte un bec anemic abia se zăreşte la capătul unei uliţe depărtate de Strada Principală...

Alt stâlp te întâmpină fantomatic clătinându-şi becul pe altă uliţă a satului, la vreo 20 de stâlpi depărtare de Strada Principală...


Abia la 50 metri de Strada Principală poţi păşi cu siguranţă, dar şi aici, după alţi 50 de metri te cuprinde iar bezna...



Te bucuri apoi, că poţi păşi din nou sub lumina unui bec din secolul trecut...

Îţi trebuie mult curaj să circuli noaptea pe drumurile publice fie asfaltate, pietruite ori de pământ în satul nostru. Motivul este lesne de arătat: lipsa iluminatului public pentru un sat european!Numai pe drumul central al satului ţi se deschide calea cu vreo 14 de neoane la o lungime de aproape trei kilometri! Adica, aproape 5 neoane pe kilometru, adică 1 neon la 200 m! La numărul de peste 400 stâlpi care împânzesc satul nostru e prea puţin numărul de neoane!
Un sondaj realizat printre vizitatorii site-ului nostru releva faptul că peste 70% sunt nemulţumiţi de iluminatul public din satul nostru. Restul sunt mulţumiţi sau nu-i interesează.
Este interesant geometria trasată de autorităţile locale privind distribuirea iluminatului public după o logică cel puţin bizară! Strada Principală are o iluminare cu neoane acceptabile, economice şi ecologice, dar insuficiente. La 100 de metri 2 becuri!
Uliţele laterale nu mai beneficiază de acelaşi iluminat. Sute de metri străbaţi şi nu mai zăreşti nici un bec!
Satele componente ale comunei: Seliştea, Scutari, Moiseni şi Codreni nu beneficiază mai deloc de iluminatul electric! Excepţie satul Seliştea: aici uliţa principală are o iluminare de invidiat!
Credem că însemnările noastre să constituie un mesaj pentru autoriţăţi dar mai ales de acei candidaţi fascinaţi de "iluminatul" electoral rural!

Un comentariu:

shtef3 spunea...

umbla lumea haihui noaptea..daca pun astia becuri :P