luni, 1 septembrie 2008

Luna septembrie, „Luna sănătăţii”


Conducerea Autorităţii de Sănătate Publică (ASP) Botoşani lansează în această perioadă acţiunile „Lunii Sănătăţii”. Întâlniri cu medici specialişti din diverse domenii medicale, informări privind programele naţionale de sănătate, informări despre cum se procedează pentru obţinerea tratamentelor în străinătate, finanţate prin Ministerul Sănătăţii Publice, este ceea ce le promit, în această lună, botoşănenilor, şefii ASP.
Milencenii îi vor putea asculta pe medici vorbindu-le despre hipertensiunea arterială, despre diabet şi boli ale ochilor sau despre stres şi cum ne influenţează acesta starea de sănătate. În fiecare week-end din această lună, la Casa Sindicatelor sunt programate discuţii interactive cu medicii specialişti, după care organizatorii promit şi manifestări culturale.
Petru Lungu, medic de familie în Mileanca, este convins că aceste manifestări îi vor aduce pe mulţi milenceni la „lecţiile de sănătate” sau îi vor convinge pe cei care nu au fost încă să îşi evalueze starea de sănătate, să treacă pe la medicul de familie şi pe la laboratoarele medicale, pentru analizele gratuite.
Toată luna, pe Pietonalul Unirii din Botoşani, va fi amplasat şi cortul pentru verificarea gratuită a hipertensiunii arteriale.