duminică, 30 noiembrie 2008

Mileanca votează uninominal!

Secţia de votare din Mileanca:Sala de şedinţe a Primăriei

Milencenii sunt chemaţi astăzi la urne pentru a-şi alege senatorii şi deputaţii prin vot uninominal, din Colegiul Darabani-Săveni. Noul sistem electoral aduce modificări majore în sistemul politic românesc: pentru prima dată după Revoluţie, alegătorii vor vota persoane nu liste.
La alegerile parlamentare sunt asteptate 2270 de persoane din Mileanca, aceasta fiind cifra cetatenilor care isi pot exercita opinia prin vot. Peste 3000 de buletine de vot au fost distribuite in comună, la cele 4 sectii de votare: Mileanca, Scutari, Codreni şi Seliştea.
Sectiile de votare au fost deschise astăzi de la ora 07.00, cetatenii putand vota pana in ora 21.00.
La fiecare sectie de votare va exista si cate o urna mobila ce va fi folosita doar daca sunt solicitari din partea batranilor ori a persoanelor bolnave sau mobilizate la pat, solicitarile fiind preluate de birourile electorale permanente cu un act medical aferent care sa dovedeasca imposibilitatea deplasarii persoanelor in cauza la sectiile de vot.
In privinta persoanelor care se afla internate in spital, in ziua alegerilor, acestea isi pot exercita dreptul de vot doar daca sunt internate intr-un spital din localitatea unde isi au domiciliul. Bolnavii aflati pe paturile spitalelor in ziua votarii, daca sunt din localitatea in care sunt internati, vor vota numai daca solicita urna mobila, cu acte doveditoare in privinta imposibilitatii deplasarii.
In cursa pentru alegeri s-au inscris 10 de candidati.

Un comentariu:

3Minator spunea...

Votează, nu glumă!
Se pare că voturile celor din mediul rural vor fi mai importante dect cele din mediul urban - prezenţa la vot în oraşe
NU va depăşi 30%...