joi, 13 noiembrie 2008

"Pedepsiţi" cu...masaj!


Noua pedeapsa pentru copiii neascultatori consta in masajul capului si picioarelor pentru controlul comportamentului neadecvat. Explicatia este ca masajul calmeaza sentimentele agresive, imbunatateste capacitatea de concentrare si respectul de sine si amelioreaza anxietatea si stresul.

Compania Bud-Umbrella, cu sprijinul consiliului local Lambeth din sudul Londrei, va initia proiectul anul viitor in 74 de scoli din Marea Britanie, informeaza telegraph.co.uk. Cu un buget de 90000 de lire sterline, profesionisti in reflexologie(disciplina care se ocupa cu studiul reflexelor) vor fi trimisi in scoli, desi nu exista dovezi clare ca acest tratament amelioreaza comportamentul.

Paul McGlone, de la Consiliul local Lambeth, declara ca este foarte important sa se ia masuri impotriva comportamentului neadecvat al tineretului. El mai spune si ca initiatorii proiectului nu-si vor cere scuze pentru faptul ca folosesc metode noi si diferite si ca este evident ca acestea nu vor inlocui metodele traditionale.

John Penrose, membru al parlamentului, afirma: “Profesorii experimentati au mai multe modalitati de a aborda copiii nedisciplinati, iar dezmierdarea picioarelor nu este una dintre ele.”
Mark Wallace, de la TaxPayers’
Alliance, declara: “Cum este posibil ca sistemul educational sa aiba succes daca tinerii neascultatori sunt desfatati, iar cei care muncesc din greu si se descurca bine nu primesc nimic?”

Să fie o soluţie educativă pentru unii dintre elevii şcolii din Mileanca?

Niciun comentariu: