luni, 22 decembrie 2008

Criza de râs vs. criza economică


Mai multe studii au demonstrat efectele pozitive ale râsului asupra stării de sănătate. Unul dintre ele, realizat de cercetătorii de la Universitatea Maryland, datând din 2006, a arătat că fluxul de sânge către inimă este stimulat de comedii şi redus de filmele triste.

Un alt studiu desfăşurat în Japonia, a arătat că nivelul de glucoză din sângele diabeticilor a scăzut după ce au râs la un spectacol comic.
Americanii încearcă să uite de criza economică practicând o formă insolită de yoga, care constă în a izbucni forţat în râs, pentru a provoca apoi o criză autentică de râs, benefică pentru sănătate, relatează AFP.

Yoga râsului combină un râs profund, o formă de "meditaţie" zgomotoasă, cu aplaudatul ritmat, asemeni unui pinguin sau cu mersul în şir indian, dar şi cu o respiraţie adâncă.

După o scurtă încălzire, care constă în a dansa pe melodia "Celebrate" a formaţiei Kool and the Gang, pacienţii trec la lucruri serioase: urmând exemplul instructoarei, ei râd disciplinat: "hi-hi", "ha-ha", "ho-ho".

Yoga râsului este un exerciţiu unic, ce combină râsul cu respiraţia de yoga.

Inventată în urmă cu 15 ani, în India, de Madan Kataria, yoga râsului este populară în Europa şi în numeroase ţări din lume, dar abia începe să fie cunoscută în Statele Unite.

Niciun comentariu: