vineri, 5 decembrie 2008

Ghetuţele la uşă !


Zeci de părinţi se înghesuie în magazine să le cumpere celor mici cadourile mult dorite. dulciuri, jucării, bijuterii sau decoraţiuni
Marile magazine nu s-au lăsat nici ele mai prejos şi îi aşteaptă pe părinţi cu rafturile pline cu jucării şi dulciuri. Ursuleţi, ponei, tigri şi dinozauri din pluş aşteaptă pe rafturi cumpărătorul potrivit.
La fel şi maşinuţele cu telecomandă care merg şi pe tavan, laptopurile Spiderman, roboţei Wall-e, bebeluşii vorbitori care trebuie hrăniţi şi schimbaţi.


Un sfânt iubit

Nicolae de Myra este unul dintre cei mai populari sfinţi ai creştinătăţii, Apusul şi Răsăritul cinstindu-l deopotrivă.

A săvârşit multe minuni atât în timpul vieţii pământeşti, cât şi după trecerea la viaţa veşnică, fiind supranumit Taumaturgul (Făcătorul de Minuni).

Tradiţia Bisericii spune că Sfântul Nicolae s-a născut într-o familie bogată din Asia Mică, la moartea părinţilor săi împărţindu-şi averea săracilor. A devenit preot, a plecat în pelerinaj în Palestina şi Egipt, iar la întoarcere poporul l-a întâmpinat şi l-a ales Arhiepiscop de Myra.

Şi-a dat sufletul în mâinile Mântuitorului Hristos la 6 decembrie 352. Moaştele Sfântului Nicolae au fost furate în 1087 din Myra de către neguţătorii italieni şi aduse la Bari, unde o sută de ani mai târziu i-a fost ridicată o biserică în care se află şi astăzi moaştele sale.

Sfântul Nicolae este ocrotitorul copiilor, al marinarilor, al brutarilor, al fetelor fără zestre şi al victimelor sistemului judiciar

Niciun comentariu: