joi, 8 ianuarie 2009

Altă faţă a crizei financiare văzută de ciori!

Pentru o parte dintre milenceni, 2009 va fi un an al supravieţuirii, al încercării de a nu intra în datorii. Ceilalţi, care au nişte bani puşi deoparte, trebuie să decidă unde să-i ţină, pentru a-i proteja de inflaţie şi de deprecierea leului.

Potrivit specialiştilor, cele mai avantajoase soluţii pentru păstrarea economiilor sunt, anul acesta, depozitele bancare, titlurile de stat şi obligaţiunile. Sunt plasamente cu grad redus de risc, care, deşi nu aduc câştiguri foarte mari, vă protejează banii de turbulenţele din economie.

Cel mai bun randament, de circa 14,25%, va fi cel oferit la titlurile de stat. Surse din Ministerul de Finanţe susţin că anul acesta vor fi emise şi certificate pentru populaţie, în condiţiile în care statul va finanţa din ce în ce mai greu deficitul bugetar.

Pentru investitorii în acţiuni listate pe Bursă cea mai bună veste din 2009 ar fi să se stopeze scăderile generalizate de anul trecut. Pe piaţa imobiliară sunt aşteptate scăderi de peste 10% ale preţurilor.

Cum traversăm criza cu pierderi minime? Urmăriţi stolurile de ciori în zbor şi descifraţi-le punctele de creştere pe cerul înnorat al bursei!

Niciun comentariu: