joi, 26 februarie 2009

Editorial:Şomaj, maidanezi şi despre inimă!


Proiectul Rural-Manager va dezvolta micilor sau viitorilor întreprinzători cunoştinţele, abilităţile şi comportamentului managerial modern.

Grupul-ţintă al proiectului îl reprezintă în special tineri, cu vârste peste 18 ani, absolvenţi minim de liceu sau de şcoală profesională.Începând cu luna martie vor fi înfiinţate 9 birouri de consultanţă pentru acordarea de educaţie şi consiliere managerială personalizată întreprinzatorilor, pentru iniţierea unei afaceri sau dezvoltarea afacerii existente.

Oraşele unde se vor înfiinţa aceste birouri sunt: Alba Iulia, Târgu-Mureş, Predeal, Bacău, Botoşani, Suceava, Iaşi, Focşani, Buzău, Constanţa. Tinerii de la sate vor fi recrutaţi în urma a 18 conferinţe locale.

Rural-Manager este implementat de Fundaţia Naţională a Tinerilor Manageri, în parteneriat cu organizaţiile Centrul de Training şi Dezvoltare al Asociaţiilor Angajatorilor din Bavaria, Siveco România şi Asociaţia Euro <26>Câinii fără stăpân din Mileanca revin în atenţia autorităţilor doar dacă continuă să facă victime
Sunt din ce în ce mai mulţi şi din ce în ce mai periculoşi. Situaţia se agravează însă, atunci când se întâmplă ca oamenii să nu mai scape vii din colţii maidanezilor furioşi sau înfometaţi.

Această problemă a câinilor fără stăpân reapare în atenţia autorităţilor odată ce apar şi noi atacuri, însă tot nu se rezolvă nimic. Majoritatea victimelor o reprezinta varstnici si copii sub 15 ani.
***
**
*
În zilele de primăvară este bine să facem o cură de legume şi fructe. Fortifică inima!
Să mâncăm pe îndestulate salate, ciorbă de lobodă, urzici, ştevie, spanac, care au răsărit pe tarabele din pieţe. În felul acesta, aducem vitamine, în special vitamina C şi vitamina A, dar şi săruri minerale, în special potasiu şi magneziu. Spun unii că este bine să mănânci legumele, dar şi fructele crude şi să le fereşti de foc, fiindcă acesta distruge din bogăţia de elemente valoroase conţinute. Este adevărat că legumele este cel mai bine să le mănânci crude, fiindcă în salate aduci astfel mai multe vitamine şi săruri minerale. Dar sunt oameni care nu suportă crudităţile.

Niciun comentariu: