vineri, 8 mai 2009

Editorial:Ghiţă, Niţă, Cati, faţă cu europarlamentarele!

Potrivit declaraţiilor ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu, cei care se fac vinovaţi de greşeala strecurată în subiectele tezei unice la limba şi literatura română pe doi angajaţi ai Centrului Naţional pentru Curriculum şi Evaluare în Învăţământul Preuniversitar. Ministrul crede că aceştia ar trebui concediaţi.
Cei doi sunt consilierul Stan Mihailescu, responsabil pentru elaborarea subiectelor şi a baremelor la teza cu subiect unic la limba şi literatura română, şi directorul Mihail Stănescu, responsabil cu evaluarea."La nivelul ministerului, s-a constituit o comisie de disciplină care să analizeze cum s-au achitat de atribuţii cei doi. Personal, consider că pentru cele două persoane nu mai este loc în cadrul Centrul Naţional pentru Curriculum şi Evaluare", a spus Andronescu, potrivit NewsIn. Unul dintre subiectele la teza la română pentru elevii claselor a VIII-a, de joi, 7 mai, a fost analiza unui text din ''Triumful talentului'' de Ion Luca Caragiale, schiţă bazată pe două personaje cu nume similare Ghiţă Niţescu cu Niţă Ghiţescu. Cei doi sunt confundaţi în urma unui examen la caligrafie, creîndu-se, în acest fel, o situaţie hilară. Cele două nume au fost confundate, însă, şi de cei care au redactat subiectele, iar pe foaia de teză Ghiţă a apărut, din greşeală, în locul lui Niţă.Centrul Naţional pentru Curriculum şi Evaluare în Învăţământul Preuniversitar (CNCEIP) a anunţat, joi seara, că tezele care conţin numele lui Ghiţă Niţescu în locul lui Niţă Ghiţescu, personajele confundate de cei care au redactat subiectele tezei unice la limba şi literatura română, nu vor fi anulate.
***
În timp ce francezii ajung chiar să-şi sechestreze şefii, pe piaţa muncii din Mileanca domneşte o relativă linişte în ciuda înrăutăţirii situaţiei economice.
Când angajaţii francezi sunt supăraţi, îşi închid managerii.
Aş vrea să văd asta întâmplându-se şi la noi, astfel ca aceştia să conştientizeze că există nemulţumiri şi că oamenii sunt îngrijoraţi pentru mijloacele lor de trai. Deocamdată însă pe străzile milencene este linişte. Mulţimea rămâne acasă. Milencenilor le place armonia. Poate că nu le plac şefii, dar abordarea standard este una de tăcere.
Chiar dacă înclinaţia pentru consens duce în general la relaţii interpersonale plăcute, un sentiment difuz de frică şi mânie se face simţit în ultima vreme în Mileanca, Scutari, Codreni ori Seliştea
***
Campania pentru alegerile europarlamentare a inceput in aceasta dimineata, 287 de candidati din sapte partide si doi independenti intrand in cursa electorala pentru cele 33 de fotolii de deputat european care le vor asigura un venit de minim 7.000 de euro pe luna timp de 5 ani.

Niciun comentariu: