joi, 16 iulie 2009

Editorial:Despre ajutoare şi stemă

Precum anul trecut şi anul acesta persoanele nevoiase din comună vor primi ajutoare de la Uniunea Europeana constand in faina si zahar. Pana pe 28 iulie, comisia constituita din reprezentanti ai Consiliului local şi al Primăriei, are termen sa intocmeasca lista cu persoanele care trebuie sa beneficieze de astfel de ajutoare alimentare. Odata cu intocmirea listei de beneficiari, aceasta urmeaza a fi centralizata pentru ca fiecare persoana care se incadreaza in conditiile cerute sa primeasca cantitatile de zahar si faina.
Cantitatile de zahar si faina care vor fi distribuite în Mileanca vor fi stabilite in functie de necesar, ceea ce inseamna ca fiecare persoana prinsa in lista de beneficiari va primi o anumita cantitate de zahar si de faina. Repartizarea alimentelor se face pe fiecare persoana din familia respectiva. Sigur că in acest an lista va cuprinde mai multe persoane, dat fiind faptul ca suntem intr-un an mai dificil din punct de vedere financiar.
Autoritatile locale vor fi nevoite sa gaseasca spatii adecvate pentru depozitarea cantităţilor de zahar si faina dar si sa gaseasca modalitati de transportare in satele Codreni, Seliştea, Scutari şi Moiseni.
Anul trecut au fost distribuite cate 20 kg de faina si 6 kg de zahar pentru peste 600 de persoane nevoiase. Ajutoare s-au dus catre pensionarii agricoli, catre persoanele cu venit minim garantat, persoanele ingrijite in centrele sociale.
***
Primaria Mileanca nu are încă o stemă. Încă se mai aşteaptă o dezbatere publica privind stabilirea stemei comunei, organizata cu participarea reprezentanţilor comunităţii, consilierilor locali, preotului şi specialiştilor . In cadrul intalnirilor să fie prezentate mai multe variante de stema, intocmite de specialisti in heraldica de la Iasi, in cele din urma cei prezenti convenind asupra uneia care să reprezinte satul Mileanca.
Exista o lege in Romania care obliga sa avem o stema. S-a mai incercat realizarea unei steme in 1995-2000. Desigur ca vor fi si discutii pe aceasta tema. Se vor gasi persoane avizate sau mai putin avizate care sa isi dea părerea.
Când urmează ca in sedinta de Consiliul Local sa fie prezentate, pe langa stema aleasa in dezbatere, alte doua tipuri, cei care vor avea ultimul cuvant in acest sens fiind consilierii locali ? Dupa ce stema va fi aprobata si de Consiliul Local si va primi si avizul comisiei de heraldica, ea va fi data spre aprobare prin Hotarare de Guvern.
***

Niciun comentariu: