duminică, 4 octombrie 2009

În paturi separate!

"Dacă îţi iubeşti partenerul, încearcă să dormi cât mai puţin în pat cu acesta!", acesta este sfatul pe care îl dă un expert englez cuplurilor.
Conform unui studiu englezesc, soţul şi soţia dorm mai bine în paturi separate, iar în felul acesta se previne divorţul.
Universitatea din Surrey a realizat un studiu din care rezultă că în doi se doarme foarte prost (persoanele care dorm împreună cu cineva sunt deranjaţi cu 50% mai mult în timpul somnului decât dacă dorm singure), iar riscurile pentru sănătate sunt mari: depresie, probleme cu inima, probleme cu aparatul respirator, etc.
De vină sunt luptele pentru pernă, pumnii, loviturile de picioare, zgomotele pe care le face partenerul când merge la baie sau când sforăie.
Testul a fost realizat pe un eşantion de 40 de cupluri.
Expertul Neil Stanley a spus că "intimitatea are rezultate pentru sănătatea emoţională, dar somnul face bine şi sănătăţii fizice şi mentale.
A dormi este cel mai egoist lucru. Persoanele spun că este liniştitor să ai persoana iubită lângă tine când dormi, dar trebuie să fii treaz să îţi dai seama de aceasta".
Doctorul Stanley şi soţia sa dorm în paturi separate.

Niciun comentariu: