miercuri, 28 octombrie 2009

"Dacă faceţi viroză, staţi acasă!"

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, doctorul Streinu Cercel, îi sfătuieşte pe cei care fac viroză să stea în casă pentru a evita eventuala răspândire a virusului A/H1N1
El a subliniat că, pentru a limita efectele răspândirii cazurilor de infectare cu virus A/H1N1, "lumea trebuie să dea concursul" specialiştilor.
El a precizat că în prezent în România au fost confirmate circa 441 de cazuri de infectare cu virusul gripei porcine şi sunt două focare de infecţie, unul la Bucureşti şi celălalt la Iaşi.
Potrivit lui Cercel, rata de transmitere a virusului A/H1N1 în România este de 30%, iar cele mai grave cazuri sunt cele "subclinice", adică bolnavii care "duc boala pe picioare", fără a consulta un medic.
Streinu Cercel a precizat că măştile de protecţie sunt, de fapt, măşti chirurgicale care nu sunt eficiente în faţa viruşilor, acestea protejându-ne doaqr faţă de bacterii mai mari.Anterior, secretarul de stat a afirmat că rata mortalităţii în cazul gripei A/H1N1 în România este de 0,01% în momentul de faţă, dar poate creşte la maximum 2,5%, potrivit estimărilor Ministerului Sănătăţii, boala având, la debut, simptome similare celor ale unei viroze obişnuite, relatează NewsIn.

Niciun comentariu: