marți, 5 ianuarie 2010

Anul 2020

Jurnaliştii britanici de la The Telegraph au vorbit cu mai mulţi experţi din diferite domenii ca să vadă ce ne rezervă viitorul în următorii 10 ani. Iată ce au aflat.
În următorii ani, medicina va face paşi în cercetare, mai ales în lupta cu cancerul şi HIV/SIDA. Nu se întrevede o cale de vindecare a bolii Alzheimer. Iar tehnologia îşi va spune cuvântul în sălile de operaţie, unde robotica va înlocui bisturiul.
Deceniul următor va fi cu siguranţă cel mai călduros, iar încălzirea globală va continua. Pe de altă parte, în toată această perioadă va fi un boom al energiilor alternative, în special cea solară. În plus, dovezile că telefoanele mobile sunt nocive se înmulţesc.
Zborurile în spaţiu vor fi organizate tot mai mult de companii private. Tot până în 2020 vom asista la crearea "vieţii artificiale".
Americanul Craig Venter vrea să dezvolte în laborator microorganisme artificiale care să producă biocombustibili şi hidrogen.
Cu siguranţă tehnologia se va infiltra în toate aspectele vieţii noastre în următorul deceniu. Iar telefonia mobilă va evolua şi mai mult şi ne va lega de internet.
Vom avea mai puţine vedete la nivel global, iar starurile de la reality-show-urile tv vor fi înlocuite cu cele de pe internet.
După "Avatar"-ul lui James Cameron, va urma o explozie a peliculelor 3D. În plus, tot mai multe producţii care nu vin de la Hollywood îşi vor face intrarea pe piaţă.
Avântul internetului va mai tăia audienţele, dar vor mai exista show-uri care să-i ţină pe telespectatori în faţa micilor ecrane.
Argentina va câştiga Cupa Mondială la fotbal şi rugby, iar atletul Usain Bolt va depăşi un nou record la 400 de metri.

Niciun comentariu: