vineri, 8 ianuarie 2010

Educaţie şi isterie!

Conform Ordonanţei de Urgenţă 114/2009, 323 de profesori botoşăneni îşi vor pierde posturile. Ordonanţa îi îngrijorează cel mai mult pe profesorii fără catedră. Liderii sindicatelor din învăţământul spun că urmează greva dacă nu se renunţă la tăierea posturilor.
Tocmai acest fapt îi sperie pe angajaţii învăţământului milencean. Cele mai vizate categorii sunt suplinitorii şi pensionarii care încă mai predau. Declaraţia ministrului ECTS a băgat frica în suplinitori!
În Mileanca sunt 2 de pensionari şi 10 de suplinitori.
În medie, se poate spune că, de la fiecare unitate şcolară finanţată de consiliile locale vor pleca doi oameni, iar de la cele finanţate de Consiliul Judeţean, câte o singură persoană.
În Mileanca, numai anul trecut, au dispărut trei posturi şcolare.
Directorii şi profesorii de gradul I vor avea, prin ordonanţa 114/2009, mai multe ore, iar numărul de elevi în fiecare clasă va creşte de la 25 la 30 de elevi.
O altă măsură impusă de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sporului este cea legată de comasări şi reducerea numărului unităţilor şcolare, iar în Mileanca au fost deja reduse.
Sindicaliştii spun că prin aceste măsuri nu se va creşte gradul calităţii educaţiei aşa cum se pretind, ci că va scădea chiar şi că greva va fi iminentă.

Niciun comentariu: