miercuri, 3 februarie 2010

Comunicat de presă SIP

Către,
Guvernul României
În atenţia,
Domnului Emil BOC
PRIM-MINISTRU
Domnule Prim-ministru,
Ultimele acţiuni ale Guvernului şi ale Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului au creat o stare de nemulţumire în sistemul educaţional. Aplicarea OUG nr.114/2009 şi a OUG nr.1/2010 va duce la o exacerbare a problemelor cu care se confruntă învăţământul.
La aceasta se adaugă mai multe nemulţumiri ale angajaţilor din învăţământ legate de neaplicarea Legii nr.221/2008 şi a Legii nr.387/2009 dar şi de unele articole din Legea nr.330/2009. În aceste condiţii, Federaţia Educaţiei Naţionale vă solicită o întâlnire de urgenţă la care să participe şi ministrul Educaţiei, ministrul Muncii şi ministrul de Finanţe.
În condiţiile în care această întâlnire nu va avea loc în cel mai scurt timp posibil riscăm să ajungem din nou la acţiuni de protest care pot degenera în grevă generală şi blocarea anului şcolar. Credem cu tărie că pe calea unui dialog în condiţii de sinceritate reciprocă putem găsi de comun acord soluţii care să evite ajungerea în situaţia declanşării unor astfel de acţiuni de protest.
Domnule prim ministru, vă asigurăm că FEN, care a fost singura federaţie reprezentativă din învăţământ care a semnat Pactul Naţional pentru Educaţie în momentul apariţiei lui, ulterior la o mare perioadă de timp achiesând alte două federaţii ca urmare a exemplului dat de FEN, şi care a convins toate federaţiile reprezentative să-şi asume Strategia naţională „Educaţie şi Cercetare pentru Societatea Cunoaşterii” a susţinut şi va susţine în continuare procesul de reformă subscrisă acestor documente.
În speranţa că veţi da curs cererii noastre, vă asigurăm, domnule prim-ministru, de întreaga noastră consideraţie şi disponibilitate de colaborare în continuare.
Constantin Ciosu
Secretar general
Bucureşti,29.01.2010

Niciun comentariu: