luni, 15 februarie 2010

Vama Rădăuţi Prut - Lipcani

Dupa 31 martie 2010, cetatenii care au domiciliul pana in 50 de kilometri de granita, in zona punctului de trecere a frontierei Radauti-Prut - Lipcani, pot circula fara viza, doar pe baza unui permis european de mic trafic, ca rezultat al unui acord bilateral intre state pentru mic trafic la frontiera.

"Este o mare onoare pentru mine sa pot participa la deschiderea celui de al zecelea punct de trecere a frontierei intre Romania si Republica Moldova. La Vama Radauti-Prut - Lipcani vom incepe lucrarile chiar in primavara aceasta, tot prin fonduri europene. Iata, deci, ce se poate face cand este decizie politica din ambele parti", a spus Vasile Blaga.

Panglica de inaugurare a Vamii Radauti-Prut - Lipcani a fost taiata, in urma cu cateva minute, de prim-ministrul Republicii Moldova, Vlad Filat, si ministrul Administratiei si Internelor din Romania, Vasile Blaga.

Din Botosani, sunt prezenti la eveniment prefectul Cristian Roman, subprefectul Paul Secrieru, Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean Botosani, seful Politiei, Viorel Serbanoiu, conducerea Politie de Frontiera, Dragos Holca, seful IJSU, Radu Anton, sefi de institutii.




Moment istoric, pe podul Radauti-Prut - Lipcani, la deschiderea oficiala a Vamii de la granita Romaniei cu Republica Moldova. Sute de persoane, oficialitati, localnici, politisti de frontiera, jandarmi participa la eveniment.



Fotografii: Sebastian Mitoceanu

Niciun comentariu: