marți, 25 mai 2010

Buget de austeritate şi pentru manuale

Bugetul alocat şcolilor milencene, de Ministerul Educaţiei pentru achiziţia de manuale şcolare pentru anul şcolar următor reprezintă doar jumătate din necesar.
În aceste condiţii, şi în anul şcolar 2010-2011 doar elevii din ciclul primar se vor bucura de cărţi noi, în timp ce elevii de gimnaziu, se vor folosi de manuale vechi şi uzate, moştenite de la colegii mai mari.
Asta s-a întâmplat şi cu manualele folosite în acest an şcolar, când banii alocaţi de Ministerul Educaţiei pentru manualele şcolare au asigurat circa 65 la sută din necesar.
IŞJ a alocat sume pentru fiecare unitate şcolară, conform numărului de elevi, luând în considerare, cu prioritate, asigurarea integrală cu manuale pentru elevii de clasa I, retipărirea manualelor de clasa a VIII-a, pentru disciplinele la care se susţine evaluarea naţională.
Conform procedurilor, în luna iunie trebuie încheiate contractele cu editurile, iar până pe 31 august a.c. acestea ar trebui să retipărească manualele, ca până pe 10 septembrie ele să ajungă în depozitele de carte, de unde vor fi trimise în şcoli.

Niciun comentariu: