miercuri, 28 iulie 2010

Incendierea miristilor aduce sanctiuni

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) atrage atenţia fermierilor că incedierea neautorizată a miriştilor este o încălcare a bunelor condiţii agricole şi de mediu, care atrage o sancţiune privind subvenţiile solicitate.
“APIA reaminteşte fermierilor că arderea neautorizată a miriştilor şi a resturilor vegetale reprezintă o încălcare a bunelor condiţii agricole şi de mediu, aşa cum sînt definite de legislaţia europeană şi naţională.
Potrivit reglementărilor în vigoare, nerespectarea bunelor condiţii agricole şi de mediu atrage sancţionarea fermierilor care au solicitat sprijin financiar pe suprafaţă prin aplicarea unei reduceri la plată din suma cuvenită.
Reducerea se aplică pentru întreaga suprafaţă solicitată la plată, indiferent de suprafaţă afectată de arderea miriştii.
Bunele condiţii agricole şi de mediu (Good Agricultural and Environmental Conditions-GAEC) reprezintă un set de 11 reguli de îngrijire a pămîntului pe care fermierii trebuie să le respecte pentru a primi subvenţii pe hectar.
Două dintre norme se referă la interdicţia de ardere a miriştilor şi a resturilor vegetale pe terenuri arabile şi pe pajişti permanente

Niciun comentariu: