duminică, 12 septembrie 2010

Ora de religie între efemer şi etern

"Ora de religie nu este umplere a timpului, ci sfinţire a timpului, este apostolat sfânt. Ea promovează o vedere a sensurilor profunde ale realităţii vieţii şi lumii şi pregăteşte nu numai cetăţeni pentru patria pământească, ci şi cetăţeni ai Raiului, ai patriei cereşti. Nu există investiţie mai mare decât transmiterea credinţei ca valoare veşnică. Credinţa este şi cea mai mare zestre pe care părinţii o pot transmite copiilor, pentru că ea îi ajută pe tineri să facă deosebire între valori efemere şi valori eterne, între iubire de moment şi iubire veşnică", se arată în mesajul Pariarhului Daniel", arată Patriarhul Daniel.
În completarea orei de religie, Patriarhia Română susţine că, prin proiectele "Hristos împărtăşit copiilor" şi "Alege şcoala", propune să refacă legătura copiilor cu "o comunitate vie, mărturisitoare şi rugătoare".
"Prin aceste proiecte ea se străduieşte să-i integreze pe copii în duhul prieteniei şi al comuniunii, să prevină abandonul şcolar în familiile sărace şi în cele în care părinţii sunt plecaţi la muncă în străinătate.
Prin birourile de cateheză parohială, prin taberele de copii pe care le organizează în cadrul acestor proiecte, Biserica se străduieşte să suplinească lipsa de afecţiune părintească, lipsa atmosferei de familie descoperă copii talentaţi şi-i încurajează să-şi cultive talantul în folosul Bisericii şi al societăţii", spune în cadrul mesajului de început de an şcolar, Prea-Fericitul Daniel, salutând prezenţa orei de religie în şcoli.

Niciun comentariu: