luni, 18 octombrie 2010

Mere de la ...miere!

Incepand cu 1 noiembrie, elevii claselor I-VIII vor primi zilnic un mar, pe langa laptele cu corn, Consiliul Judetean Botosani avand deja un buget special pentru achizitionarea merelor pana la sfarsitul anului 2010, din banii ramasi de la un alt proiect similar al Ministerului Educatiei.

Este vorba despre un proiect care prevedea miere in loc de mere. Cum programul respectiv a fost anulat, fondurile alocate vor merge la achizitionarea merelor pentru cei 44.858 de elevi din judetul Botosani.
"De la 1 noiembrie vor fi distribuite in teritoriu mere, vom suplimenta cu 0,3 lei per elev, urmand sa fie semnate contractele cu cele trei firme. Cu fondurile alocate pentru miere vor fi achizitionate merele pana la sfasitul anului si daca vom ramane cateva zile descoperiti probabil ca furnizorii vor intelege ca le vom deconta banii", a spus Constantin Manolache, vicepresedintele Consiliului Judetean Botosani.

Firmele care vor distribui merele sunt aceleasi care vor distribui laptele si cornul, fiind vorba de Five Continents, Spicul Dorohoi si Cosmi Saveni. Reprezentantii CJ spun ca la licitatia pentru merele ce se vor distribui in scoli nu s-au prezentat si alte firme, intrucat nu ar fi profitabil sa mearga zeci de kilometri prin judet doar pentru distribuirea merelor, in ceea ce priveste combustibilul consumat.(StiriBt)

Niciun comentariu: