luni, 11 octombrie 2010

Mesaje de la Braşov !

Preşedintele PD-L, Emil Boc, le-a cerut primarilor democrat-liberali de comune să apese pe acceleraţie în privinţa absorbţiei fondurilor europene, explicându-le că promovarea de proiecte cu finanţare externă ar trebui să fie principala lor preocupare.

Mesajul a fost transmis sâmbătă, 9 octombrie, la Braşov, acolo unde primarii PD-L de comune din România s-au întâlnit cu premierul Emil Boc şi miniştrii cabinetului său.

Primarul comunei, Ioan Ursache, a declarat că tema principală a reuniunii a fost cea legată de absorbţia fondurilor europene, însă au fost abordate şi alte probleme cu care se confruntă administraţiile locale din ţară, precum cele referitoare la descentralizare sau cele care vizează statutul primarului şi al funcţionarului public.

Ursache a spus că primarii au reclamat birocraţia în privinţa accesării banilor europeni şi timpul foarte lung până când administraţiile intră în posesia fondurilor externe.

„Am cerut sprijin în vederea eliminării birocraţiei pentru a crea cadrul legislativ necesar astfel încât fondurile europene să fie accesate într-un timp cât mai scurt. Avem mari greutăţi cu firmele de consultanţă, multe dintre acestea firme de apartament care au făcut proiecte pentru accesarea fondurilor externe pe banii primăriilor, proiecte care s-au dovedit a fi proaste fiind respinse de la finanţare”, a declarat primarul Ursache.

2 comentarii:

Matei Corvin spunea...

foarte tare...ce bine le sta impreuna..oricum impart acelasi neuron baietii

Matei Corvin spunea...

``Preşedintele PD-L, Emil Boc, le-a cerut primarilor democrat-liberali de comune să apese pe acceleraţie în privinţa absorbţiei fondurilor europene, explicându-le că promovarea de proiecte cu finanţare externă ar trebui să fie principala lor preocupare.`` ma scuzati?am asa mari probleme cu ochii?care fonduri prietene?oricum pt europeni nu suntem buni nici de hartie igienica..cu primari ca dobrin si prim ministri ca si boc nici nu o sa avem vreodata o importanta pentru Europa