miercuri, 6 octombrie 2010

Pregătirea copiilor pentru cutremur

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă , în colaborare cu Inspectoratul Şcolar al judeţului Botoşani, a organizat astăzi o serie de activităţi de informare preventivă pentru elevii milenceni.
Activităţile, susţinute de specialiştii Compartimentului Pregătirea Populaţiei, au vizat prezentarea, într-o manieră interactivă, a modului de comportare în caz de cutremur, precum şi alte reguli ce trebuie respectate pentru a preveni producerea unor situaţii de urgenţă, dar şi modul de apelare al Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă – 112.
La final, copiilor le-a fost prezentată tehnica utilizată de pompierii militari pentru gestionarea diferitelor situaţii de urgenţă cu care se confruntă, incluzând exerciţii demonstrative.
Activităţile de astăzi au făcut parte din proiectul nr. 2 (“Modul de comportare în caz de cutremur”) al campaniei “O casă sigură – o viaţă în plus: respectaţi măsurile de prevenire”, care are drept obiective principale conştientizarea riscurilor la care se pot expune în caz de cutremur şi cunoaşterea şi exersarea modului de comportare în cazul producerii unui cutremur.
Această campanie de informare preventivă se desfăşoară în perioada 01.01 – 31.12.2010, în grădiniţe, şcoli şi cămine pentru copii.
Toate activităţile cuprinse în cadrul acestei campanii naţionale de informare preventivă au drept public ţintă copii din învăţământul preşcolar şi şcolar, cu vârste cuprinse între 3 şi 15 ani.

Niciun comentariu: