luni, 15 noiembrie 2010

Aproape 300 de cereri pentru subvenţia la încălzire

Dacă în anii trecuţi, aproximativ 800 de milenceni, beneficiau în sezonul rece de subvenţii la încălzire, în acest an, numărul beneficiarilor de ajutoare de încălzire din comuna noastră este la jumătate, după ce s-au introdus noi criterii pentru cei care pot primi astfel de ajutoare de stat.
Potrivit primarului Ioan Ursachi, până în prezent, au fost înregistrate trei sute de cereri pentru ajutoare de încălzire, urmând să mai fie centralizate cereri de la satele Moiseni şi Seliştea.
Ajutorul de încălzire se acordă familiilor cu venituri sub 650 de lei pe membru de familie, dar acestea nu trebuie să deţină clădiri şi alte spaţii locative, să nu aibă depozite bancare de peste 3.000 de lei, să nu deţină teren în suprafaţă mai mare de 1.000 de metri pătraţi, autovehicule peste 1.600 de centimetri cubi.
Beneficiarii de ajutor de încălzire trebuie să completeze o declaraţie pe propria răspundere că se încadrează în condiţiile impuse, iar Consiliul Local va face verificări prin sondaj la trei la sută dintre cei care solicită ajutor, dar şi dacă vor fi sesizări pe numele unor beneficiari.
Cererile pentru acordarea subvenţiei la încălzire mai pot fi depuse pînă la sfârşitul acestei săptămâni.
Majoritatea cererilor au fost respinse pentru că lipseau actele doveditoare cu privire la venituri ori contractele de închiriere sau subînchiriere .

Niciun comentariu: