joi, 2 decembrie 2010

1 Decembrie la Codreni!

1 Decembrie -ziua tuturor românilor!



" Veşnicia s-a născut la sat " spunea poetul Lucian Blaga...Satul românesc este acela ce mai poartă încă peste ani , o fărâmă din sufletul neamului românesc : cântecul şi dansul popular . Ca în fiecare an , românii ţin să marcheze acest moment important din istoria noastră, şi să-şi aducă pentru o clipă aminte de Mihai Viteazul ,Alexandru Ioan Cuza ,Nicolae Bălcescu ,Carol I şi nu numai .
Şi copiii de la Grădiniţa cu program normal şi de la Şcoala cu cl .I -VIII Codreni au cinstit această zi. Programul a început cu cei de la grădiniţă care au prezentat un program artistic dedicat acestei zile, mai mult, părinţii au fost cooptaţi în munca celor mici ajutându-i să confecţioneze steguleţe, la propunerea doamnei educatoare Spatariu Dorina .
Cei mari au prezentat , în prezenţa părinţilor , un montaj literar ce a cuprins versuri şi cântece populare reprezentative din toate regiunile ţării, programul încheindu-se cu o scenetă intitulată " S-a întâmplat în Ardeal " , scenetă pusă în scenă de elevii clasei a VIII -a , sub îndrumarea doamnei profesoare de istorie , Herţanu Carmen .

Prof . Ştefănescu Laura
Şcoala cu cl .I -VIII Codreni










Niciun comentariu: