joi, 30 decembrie 2010

Creştinii milenceni...

Crestinii milenceni se pregatesc de intrarea in noul an!
Tot mai multe biserici din Mileanca sunt deschise celor care doresc sa isi inceapa anul cu rugaciuni si multumiri, mai ales ca pe 1 ianuarie biserica ortodoxa il cinsteste pe unul dintre cei mai importanti sfinti, si anume Sfantul Vasile cel Mare.
La Biserica "Sfantul Nicolae" se vor oficia, de asemeena, slujbe in noaptea dintre ani.
"Vecernia are loc pe 31 decembrie, intre orele 17.00 si 18.00, iar de la 23.45, chiar inainte de miezul noptii, vom oficia Utrenia si un Te Deum. Pe 1 ianuarie, de la ora 8.30, vom citi Acatistul Sfantului Vasile cel Mare, oficiem Sfanta Liturghie, dupa care Moliftele Sfantului Vasile cel Mare si ale Sfantului Ioan Gura de Aur", ne precizează preotul paroh Constantin Bejenariu.
La biserica "Sfântul Dumitru" din Codreni se va oficia o slujba in noaptea de Revelion, care va incepe la ora 22.00 si va continua dupa miezul noptii, pana spre ora 1.00, codrenenii avand posibilitatea astfel sa asiste la Te Deum si Rugaciuni de multumire pentru binefacerile de peste an. A doua zi, de la ora 8.00, se va citi Acatistul Sfantului Vasile, se va oficia Utrenia, apoi Sfanta Liturghie, urmate de Moliftele Sfantului Vasile cel Mare.
"Oamenii bătrâni vin in special pe 1 ianuarie, la Sfanta Liturghie, in timp ce noaptea vin mai ales cei tineri. Dar sunt care vin si noaptea si a doua zi. Le-am explicat ca in noaptea de Revelion facem Rugaciuni de multumire. E bine sa ne prinda noul an in Sfanta Biserica. Noaptea vin si multi copii. Dupa ce termina cu uraturile se opresc la biserica, vin si cu mici surprize, artificii cu care intampina noul an. A doua zi, de Sfantul Vasile, ii sarbatorim in biserica si pe cei care poarta numele Vasile. Le uram de seara La multi ani, ei a doua zi vin cu o sampanie si sarbatoresc tot in biserica", ne spune dascălul Gheorghe Dubiţ.

Niciun comentariu: