marți, 11 ianuarie 2011

Cu divorţul la...primărie!

Intrarea in vigoare la data de 25 decembrie 2010 a Legii Nr. 202, privind unele masuri pentru accelerarea solutionarii proceselor, a adus si anumite modificari ale Codului de Procedura Civila.
Dupa 30 de zile de la depunerea documentelor necesare si a declaratiei prin care notifica intentia de a divorta, daca sotii isi mentin decizia si completeaza o declaratie prin care staruie in obtinerea Divortului Administrativ, in maxim 15 zile, li se inmaneaza certificatul de divort. Cererile se depun in aceeasi locatie in care a fost incheiata casatoria sau in fata unui notar public, in cazul persoanelor care nu cunosc limba romana fiind necesara prezenta unui traducator, autorizat de Ministerul Justitiei.
Daca ambii soti sunt de acord cu divortul si nu au copii minori, nascuti sau adoptati in timpul casatoriei, se pot prezenta la Serviciul de Stare Civila, avand asupra lor urmatoarele documente: certificatele de nastere, documentele de identitate, certificatul de casatorie (original si copie), declaratie notariala cu ultima locuinta comuna.

Niciun comentariu: