miercuri, 19 ianuarie 2011

Sub 8 la purtare, fără alocaţie!

Alocaţia de susţinere a familiei va fi sistată până la sfârşitul anului dacă media notelor copilului la purtare este sub 8, iar venitul minim garantat va fi asigurat doar în baza unui plan de activităţi stabilit pentru beneficiari, a decis Guvernul.
Într-un comunicat transmis ulterior de Guvern se arată că, în cazul în care copiii au sub nota 8 la purtare, alocaţia pentru susţinerea familiei nu va mai fi acordată pentru familiile în cauză până la sfârşitul acelui an şcolar.
Venitul minim garantat va fi acordat doar persoanelor care prestează muncă în folosul comunităţii, lunar, toate primăriile fiind obligate să elaboreze un plan de dezvoltare comunitară. În baza rapoartelor cu privire la îndeplinirea acestui plan de dezvoltare, se vor putea face decontările către persoanele care beneficiază de venit minim garantat.
De asemenea, a fost modificată reglementarea care impune prezentarea persoanelor beneficiare de venit minim garantat o dată la trei luni la agenţiile judeţene de ocupare a forţei de muncă. Conform noii legislaţii, aceste persoane vor fi obligate să participe lunar la programele agenţiei pentru ocuparea forţei de muncă.

Niciun comentariu: