marți, 19 aprilie 2011

Colectarea selectivă a deşeurilor, în curând!

De la 15 mai 2011, locuitorii comunei noastre vor avea obligaţia de a colecta selectiv deşeurile menajere rezultate în gospodărie.
Mai exact, ei vor trebui să strângă deşeurile de mase plastice, pe cele de hârtie şi metalele separat de gunoiul menajer şi să le scoată în stradă în ziua în care se va face colectarea selectivă în zona lor.
Decizia de a implementa acest nou sistem de colectare a gunoiului menajer, astfel încât să încurajeze colectarea selectivă a deşeurilor, a fost anunţată de viceprimarul Ioan Maftei.
“De la 15 mai 2011 introducem colectarea selectivă şi la cele peste 500 de case din Mileanca. În ziua în care se ridică deşeurile menajere vom merge cu alte trei atelaje, care vor ridica gunoiul pe categorii – plastic, hârtie şi metale.
Vom merge aşa o lună, de probă, iar dacă vom constata că ardem gazul degeaba, pentru că populaţia nu înţelege că trebuie să-şi ţină pet-urile sau alte materiale refolosibile pentru ziua în care se colectează selectiv, vom aplica măsuri coercitive.
Reprezentantul societăţii de salubrizare va verifica ce se va ridica de la fiecare casă în parte şi dacă vor găsi deşeuri reciclabile laolaltă cu deşeurile menajere, familia de la care provine gunoiul va fi amendată cu o sumă cuprinsă între 100 şi 500 de lei”, a declarat viceprimarul.
El a explicat că, spre deosebire de punctele de colectare din oraş, unde nu se poate şti exact al cui este deşeul refolosibil aruncat la un loc cu cel menajer, la case au avantajul de a şti exact de unde provine.
Dacă populaţia nu va înţelege că trebuie să facem această colectare selectivă la cele peste 20 de puncte special amenajate în comună, va trebui să plătim mai mult, pentru că şi această colectare selectivă la mâna a doua costă.
Colectând selectiv se fac economii semnificative, iar pe termen lung, noi şi copiii noştri nu vom avea de suferit prin faptul că s-au epuizat resursele naturale”, a adăugat viceprimarul.

Niciun comentariu: