*****

Ouăle crude se spală foarte bine si se lasă să se usuce câteva minute. Pe ele se aseaza coaja umeda de patrunjel sau codita de usturoi. Ouăle se infasoara într-o bucata de ciorap si se leaga strâns. Cojile de ceapa rosie se fierb în apa cu putin oţet (ajuta la fixarea culorii), pâna ce apa capata nuanta dorita. In acel moment, se introduc ouale si se lasa pâna culoarea este placuta (cu cât se lasa ouale la vopsit mai mult cu atât nuanta va fi mai închisa).
Dupa ce au fiert si au prins culoare, ouale se scot cu mare grija. Acestea nu trebuie sa se raceasca foarte tare pentru ca frunza de patrunjel sau codita de usturoi sa se poata dezlipi cu usurinta. Se taie ciorapul si se înlatura verdeata de pe oua.
După ce ouăle se usuca bine, se ung cu slanina pentru a avea luciu. Ouale au capatat un aspect deosebit si cu siguranta vor fi în centrul atentiei la masa de Paste.
Iata o alternativa naturala si economica pentru pregatirea oualor de Paste care face ca aceasta sarbatoare sa fie mai speciala si mai aproape de naturăȘtirile zilei.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu