vineri, 13 mai 2011

Zi și noapte!

Conducerea executivă a Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Botoșani a luat o decizie administrativă fără precedent pentru a veni în sprijinul fermierilor care vor să depună, în ceasul al doisprezecelea (şi nu este doar o figură de stil), cererile pentru obţinerea subvenţiei pe unitatea de suprafaţă: a decis ca salariaţii instituţiei să lucreze în zilele weekend-ului care urmează, iar luni, 16 mai, programul de lucru să fie până la ora 24.00!
"Pentru a veni în sprijinul fermierilor din Mileanca, în sensul de a facilita depunerea cererilor SAPS în perioada fără penalităţi, s-a decis ca atât Centrul zonal APIA cât şi şi centrele locale din teritoriu să lucreze după un program special. Astfel, sămbătă - 14 mai programul de lucru va fi 8.00 - 16.00; duminică se va lucra între orele 8.00 - 14.00, iar luni, 16 mai, programul de lucru va fi până la ora 24.00", ne-a informat directorul executiv al APIA Darabani.
Potrivit ultimelor date centralizate de APIA Darabani, au fost depuse până acum 18.766 de cereri pentru subvenţiile pe unitate de suprafaţă, dintre care 831 pe suport hârtie, iar 7.935 - on-line. Fermierii milenceni au solicitat subvenţii pentru o suprafaţă totală de 4.793,73 hectare.
Pentru depunerea cererilor de plată după data de 16 mai se vor aplica penalităţi de 1% pentru fiecare zi lucrătoare de întârziere. După data de 10 iunie cererea de sprijin nu mai este admisă la calculul plăţii pentru anul în curs.

Niciun comentariu: