joi, 23 iunie 2011

Trusa de înmormântare!

Dacă pentru bebelusi există trusoul pentru nou născuti, reprezentantii Arhiepiscopiei Romanului si Bacăului s-au gîndit că si rudele mortilor ar trebui să aibă la îndemînă un trusou cu toate cele necesare înmormîntării.
Asa s-a născut „trusa de înmormîntare“, o idee care ar trebui să-i linistească pe credinciosi si să uite de grijile înmormîntării. Trusa, care a fost lansată pe piată în urmă cu aproximativ o lună, contine absolut toate cele trebuincioase, astfel ca pămînteanul să treacă la cele vesnice, cu respectarea traditiei crestin ortodoxe. Cutia este frumos inscriptionată si contine o cărticică cu rînduielile înmormîntării, un toiag din ceară, o cruce de ceară, o cătuie pentru tămîiat, cărbune pentru tămîiere, tămîie naturală si o iconită sfintită ce o înfătisează pe Maica Domnului.
Poate fi cumpărată în schimbul sumei de 25 de lei de la biserici, mănăstiri si magazinele eparhiale.
Prin aceasta s-a dorit să se vină în întîmpinarea credinciosilor aflati poate departe de un duhovnic în momentul trecerii la cele sfinte.
De aceea s-a creat această trusă cu obiecte bisericesti ce nu trebuie să lipsească de la căpătîiul credinciosilor aflati în pragul fără întoarcere, pentru că acestia trebuie să aibă la îndemînă toate cele necesare.
Toti banii încasati urmînd să intre în fondul social al Arhiepiscopiei pentru a fi utilizate în scopuri caritabile. Toate obiectele din trusă, respectiv toiagul, tămîia, cărticica cu rînduielile înmormîntării, cărbunele pentru tămîiat, iconita cu Maica Domnului, sînt sfintite.
Cele peste o mie de truse de înmormîntare, scoase la vînzare de Arhiepiscopia Bacăului si Romanului, pot fi cumpărate de la toate bisericile si mănăstirile arondate.
Ele nu vor lipsi nici din magazinele bisericesti.

Niciun comentariu: