miercuri, 27 iulie 2011

Cu taxe... la spital!

Rudele bolnavilor internati care îi vor însoti pe durata spitalizării vor trebui să plătească începând cu 1 august, după ce unitătile au stabilit tarife pentru o serie de servicii medicale.
Adultii care vor însoti pacientii pe perioada cât vor rămâne internati trebuie să scoată din buzunar 10 lei pe zi, iar părintii care vor să sta împreună cu copiii vor plăti 5 lei pe zi.
Sumele încasate vor constitui venituri proprii ale spitalului, bani din care vor fi achizitionate o serie de materiale consumabile de care unitatea sanitară are nevoie. Taxele pentru consultatiile în Policlinică rămân neschimbate, respectiv 20 de lei la fiecare cabinet medical, iar taxa pentru avorturile la cerere rămâne de 30 de lei. Taxa pentru eliberarea unui certificat prenuptial este de 25 de lei pentru fiecare formular în parte.
În acest cost intră efectuarea gratuită a radiografiei pulmonare si VDRL-ul, o analiză la sânge, necesară pentru a stabili dacă solicitantul nu are sifilis.
Restul taxelor au rămas nemodificate, pentru că se preferă un rulaj mai mare de servicii medicale decât să se crească taxele si numărul serviciilor să scadă.

Niciun comentariu: