joi, 28 iulie 2011

Dar de la Uniunea Europeană

Din luna august, persoanele cu venituri modeste din Mileanca vor primi ajutoare alimentare de la Uniunea Europeană prin intermediul administraţiei locale. Preşedintele Consiliului Judeţean Botoșani a anunţat că acţiunea de distribuire a ajutoarelor va începe din luna august, fiind vorba despre mai bine de 2.000 de tone de alimente.
Conform declaraţiilor şefului CJ, alimentele vor fi distribuite persoanelor care beneficiază de venitul minim garantat, şomerilor aflaţi în plată, pensionarilor cu pensii mai mici de 400 de lei şi persoanele cu handicap grav, care nu sunt instituţionalizate.
Din statisticile autorităţilor locale reiese că ar trebui să beneficieze de ajutor un număr de 823 de milenceni.
Alimente vor începe să fie distribuite prin primărie, începând din august.
Depozitul central va fi la Centrul local şi se va încerca o livrare rapidă către beneficiari.
Fiecare persoană care beneficiază de ajutoare va primi 13 kg de făină de grâu, 9 kg de făină de porumb, 8 kg de orez, aproximativ 2 kg de de paste făinoase, 1,5 kg de lapte praf şi 1 kg de biscuiţi.

Un comentariu:

daniel hirghiligiu spunea...

E buna ideea cu ajutore pentru cei nevoiasi si a celor cu venituri modeste,dar nu stiu in ce masura vor acoperi aceste ajutoare nevoile zilnice ale unei familii care este compusa din cel putin 4 persoane,ma indoiesc ca vor manca cu indestulare din kilogramul de biscuiti oferit,e insa bine ca se da si orez,e foarte bun la sarmale,parca o si vad pe matusa Ileana,femeia a carei pensie depaseste 400 LEI privind peste gardul vecinului cum se infrupta dintr-o portie de spagheti facuta din pastele fainoase oferite de Consiliul Local...