joi, 11 august 2011

Controale...la poluare și simboluri!

Prefectul Cristian Raman a anunţat că va demara o anchetă în primăriile din judeţ, în ceea ce priveşte planurile de acţiune pentru protejarea apelor de poluarea cu nitriţi.
Demersul prefectului se datorează faptului că deşi legea prevedea o obligaţie ca până la finele anului 2010 documentaţiile în acest sens să fie finalizate, niciun edil nu s-a supus acestor cerinţe europene.
Mai mulţi primari ai judeţului s-au arătat nemulţumiţi de atitudinea comisarilor de mediu, după ce i-au amendat pentru neîntocmirea registrelor spaţiilor verzi. Potrivit edililor, comisarii ar fi trebuit să îi atenţioneze în primă instanţă, apoi să le aplice amenzi.
Rodica Zelincă, prim comisar al Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu (CJGM) a susţinut că obligaţia întreţinerii acestor registre a fost dată prin lege, primarii fiind atenţionaţi de mai mult timp.
Prefectul Cristian Roman a mai anunţat că, începând de săptămâna viitoare, comisia înfiinţată prin ordinul său, îşi va începe activitatea, care va consta în verificarea stării simbolurilor naţionale, expuse de unităţile publice.
În cazul în care se vor găsi deficienţe, se vor putea impune şi sancţiuni.
Comisia a fost înfiinţată ca urmare a nemulţumirii prefectului privind utilizarea unor steaguri vechi de către mai multe instituţii.

Niciun comentariu: