vineri, 19 august 2011

Cu ecuson, o cravată, o eșarfă sau o uniformă!

Elevii milenceni vor fi obligati să accepte apartenența la grup, adică la scoala ale cărei cursuri le frecventează, si vor avea de purtat semne distinctive începând cu acest an scolar.
Decizia privind „semnul distinctiv“ va apartine celor trei părti pe umerii cărora trece responsabilitatea viitorului scolilor: profesori, părinti si elevi.
Se poate decide asupra unui ecuson, o cravată, o esarfă sau o uniformă.
Cert este că unul dintre aceste articole e obligatoriu să fie purtat ca element specific al scolii în care copilul învată.
Anul scolar 2011-2012 vine cu o serie de modificări impuse de Legea educatiei, dar si de legislatia secundară care trebuie aprobată până la începutul lunii septembrie.
Semnele distinctive trebuie comunicate organelor Ministerului Administratiei si Internelor.
Regula face parte din metodologia ce reglementează modul în care unitătile de învătământ trebuie să ia măsuri pentru prevenirea si combaterea violentei în mediul scolar.
Copiii trebuie să poarte uniformele sau semnele distinctive nu doar în incinta unitătii de învătămînt, ci si în drumul către casă sau scoală.
Ei nu sînt obligati să le poarte în timpul liber, dar ar trebui să le aibă în transportul în comun.
Se speră că având un astfel de echipament, elevii sunt mai responsabili si se mentin într-un cadru de sigurantă, cei care comit nereguli putând fi mult mai usor de identificat.

Niciun comentariu: