vineri, 26 august 2011

Verificări igienico-sanitare la şcoli

Zeci de elevi și preșcolari milenceni vor începe noul anul școlar în unități cu igrasie, lipsite de canalizare sau apă curentă deși clopoțelul va suna în două săptămâni.
Prefectura Botoșani a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică să urgenteze verificările igienico-sanitare la unităţile de învăţământ din judeţ.
Subprefectul judeţului, A.Lupașcu a declarat că a cerut conducerii DSP să prezinte o situaţie cu privire la autorizaţiile sanitare ale instituţiilor de învăţământ, precum şi programul pe care această instituţie îl are până la începerea anului şcolar cu privire la verificarea condiţiilor igienico-sanitare din şcoli.
Ea a precizat că potrivit datelor furnizate de DSP, în anul şcolar 2010 – 2011 în judeţul nostru au funcţionat 305 de grădiniţe, din care doar 70 erau autorizate din punct de vedere sanitar.
De asemenea, din 224 de şcoli generale, doar 51 erau autorizate, iar din 21 de licee, DSP a autorizat doar 16.
subprefectul a mai declarat că în cursul anului 2011, au fost eliberate cinci autorizaţii sanitare noi pentru unităţile de învăţământ din judeţ, la care se adaugă alte opt solicitări pentru autorizare, pentru şcoli din zona Botoșani.
„Am solicitat măsuri rapide de verificare a acestor unităţi care au cerut autorizarea. De asemenea, directorii şcolilor la care s-au realizat investiţii trebuie să se preocupe şi să solicite autorizarea sanitară”, a mai spus Lupașcu.
Subprefectul judeţului a precizat că problema autorizării unităţilor de învăţământ sucevene va fi discutată în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural care va avea loc în data de 30 august 2011.



Niciun comentariu: