joi, 17 noiembrie 2011

Cine refuză vaccinarea copiilor, amendă!

Medicii familie s-au confruntat, pe parcursul campaniei de vaccinare antirujeolice, antiurliane şi antirubeolice (ROR), cu refuzuri din partea elevilor și respectiv a părinţilor.
Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoșani au spus că părinţii copiilor care au refuzat să fie vaccinaţi, nu au motivat în niciun fel deciziile. Prin urmare, aceştia pot fi sancţio-naţi contravenţional. Vor beneficia totuşi de clemenţă o anumită perioadă de timp, timp în care medicii şcolari vor încerca să-i convingă de beneficiile vaccinării.
Dacă vor refuza în continuare, atunci vor fi aplicate şi amenzile.
Până să se trimită amenzi părinţilor, medicii vor mai face presiuni, pentru ca vaccinul să fie făcut. Şi dacă nu se rezolvă nimic, se poate lua măsura excluderii elevilor respectivi din colectivitate.
Medicii sunt de părere că un factor determinant al acestor refuzuri din partea părinţilor îl au articolele răuvoitoare şi lipsite de orice fundament ştiinţific de pe internet, care pot duce la adevărate tragedii. Specialiştii atenţionează că din cauza vaccinurilor nu a decedat nimeni, în schimb bolile contagioase au făcut numeroase victime.
Medicii din cadrul DSP spun că de când copiii au început să fie vaccinaţi ROR, numărul cazurilor de rubeolă şi rujeolă a scăzut foarte mult. De asemenea, aceştia au adăugat că în momentele în care rujeola face complicaţii, persoanele suferinde pot deceda.
Rujeola este o boală care poate determina complicaţii, care pot duce, uneori, până la deces. Tocmai din aceste motive se practică această vaccinare. La început, oamenii erau mai doritori să fie vaccinaţi .
Şi cadrele didactice milencene sunt de părere că vaccinarea copiilor este un lucru benefic, iar părinţii nu ar avea motive să se opună, mai ales că dozele sunt administrate gratuit.
În ceea ce priveşte faptul că unii părinţi au refuzat vaccinarea antiru-beolică şi antirujeolică, aş vrea să spun că nu înţeleg motivul pentru care aceştia au luat această decizie, având în vedere că aceste vaccinuri sunt obligatorii şi sunt gratuite din partea Statului Român. Sperăm ca părinţii să îşi schimbe atitudinea şi să nu piardă ocazia, măcar în ceea ce priveşte vaccinul antipoliomelitic. Este foarte riscant pentru copii dacă nu fac la vârsta indicată de medici aceste vaccinuri. Aceşti părinţi care refuză, după părerea mea, nu au nici cele mai elementare cunoştinţe în domeniul medical.
Săptămâna viitoare, ar fi trebuit să înceapă campania de vaccinare a elevilor de clasa a III-a împotriva poliomelitei, dar în condiţiile în care dozele necesare de vaccin nu au fost trimise de Ministerul Sănătăţii, campania a fost amânată.
Totuşi, medicii sunt de părere că această amânare nu are efecte negative asupra stării de sănătate a micuţilor, mai ales că aceştia au mai fost vaccinaţi antipoliomelitic şi în primul an de viaţă.
Părinţii care se tem pentru sănătatea copiilor lor, nu pot achiziţiona aceste vaccinuri din farmacii, deoarece nu există. Farmaciştii au declarat că niciun vaccin care face parte din campa-niile de vaccinări naţionale, nu se găseşte şi nu s-a găsit niciodată în farmacii.

Niciun comentariu: