miercuri, 23 noiembrie 2011

“Tu faci lista scurtã!”

Începând de vinerea trecutã si pânã la jumãtatea lunii ianuarie 2012, cadrele didactice sunt consultate în legãturã cu o eventualã eliminare a documentelor considerate inutile si care necesitã un efort în plus.
Sub titulatura “Tu faci lista scurtã!”, chestionarul postat pe site-ul http://www.edu.ro le dã posibilitatea profesorilor sã aleagã doar documentele pe care le considerã necesare.
“Ca profesori, încã mai sperãm la un învãtãmânt de calitate. Iar aceastã mãsurã care îsi propune sã debirocratizeze învãtãmântul ar putea fi un început. Însã, rãmâne de vãzut dacã va fi aplicatã. În acest moment, suntem obositi de atâtea hârtii care ni se cer. Înteleg cã planificãrile calendaristice si proiectele de lectie sunt utile, mai ales celor debutanti. De asemenea, cã documentele completate de comisia de evaluare si asigurare a calitãtii sunt necesare pentru cã trebuie sã avem un feedback, dar cã si cataloagele sunt utile pentru a vedea evolutia elevilor. Însã, în acest moment, avem si documente precum scrisorile cãtre familiile elevilor care sunt o pierdere de timp”, ne-a spus prof.Laura Ștefănescu.
Aceasta a precizat cã, pe viitor, se doreste trecerea la un sistem informatizat. În loc sã completeze hârtii, profesorii vor trebui sã completeze formulare în format electronic. Adicã aceeasi Mãrie, cu altã pãlãrie.
În functie de rezultatul consultãrii publice, reprezentantii Ministerului Educatiei spun cã toate documentele considerate balast vor dispãrea, însã cele considerate benefice pentru îmbunãtirea activitãtii la clasã vor trebui sã fie asumate de toti dascãlii.

Niciun comentariu: