marți, 6 decembrie 2011

Informare APIA

Producatorii agricoli pot depune cererea de acord prealabil pentru finantarea prin rambursare a motorinei utilizata in agricultura pentru anul 2012, până la data de 31 decembrie 2011.
Cererea de acord prealabil se depune la APIA, Centrul Judetean Botosani.
Prin aceasta cerere, beneficiarii estimeaza cantitatea de motorina care va fi utilizata in anul 2012 la efectuarea lucrarilor mecanizate in agricultura, respective in sectoarele vegetal, zootehnic si imbunatatiri funciare si pentru care solicita trimestrial ajutorul de stat.
Potrivit HG 408/2010, pentru motorina utilizata la efectuarea lucrarilor mecanice in agricultura se stabileste o acciza redusa , de 21 euro/1000litri. Diferenta intre acciza standard si cea redusa se acorda ca ajutor de stat sub forma de rambursare.
Categoriile de beneficiari ai ajutorului de stat pentru motorina utilizata in agricultura include producatorii agricoli , persoane fizice autorizate, intreprinderile individuale si cele familiale constituite potrivit O.U.G. nr. 44/2008 si/sau persoane juridice, grupuri de producatori sau organizatii de producatori recunoscute, dupa caz, care sunt inregistrate in Registrul agricol, Registrul fermelor, Registrul plantatiilor viticole, alte evidente funciare care exploateaza terenuri agricole in scopul obtinerii productiei agricole.

Niciun comentariu: