joi, 2 februarie 2012

COD GALBEN de ninsori, viscol și polei!

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ninsori, viscol şi polei care vizează întreaga ţară, începand de astăzi, de la ora 10.00, până duminică, ora 20.00Astfel, ninsorile şi intensificări ale vântului se vor semnala, în Oltenia, Muntenia şi în sudul Banatului, încă din cursul zilei de astăzi.
În intervalul menţionat, aria ninsorilor va cuprinde treptat, începând din sud-vestul ţării, toate regiunile. Local, ninsorile vor fi mai abundente, iar stratul de zăpadă nou depus va depăşi 20 centimetri, în special în zonele de deal şi de munte. Vântul va avea intensificări temporare, cu viteze mai mari în sud şi în sud-est, unde rafalele vor depăşi 50 - 60 km/h, iar la munte va sufla tare, cu peste 90 km/h, viscolind sau spulberând zăpada.
Din dimineaţa zilei de sâmbătă, local în regiunile sudice şi centrale precipitaţiile vor fi şi sub formă de ploaie sau lapoviţă şi frecvent se va depune polei.
La ora actuala, se afla în vigoare atenţionarea Cod Portocaliu de ger, emisa de ANM în data de 30 ianuarie, si care va expira vineri, 3 februarie, cel mai probabil în prima parte a zilei.

Niciun comentariu: