joi, 16 februarie 2012

Pericol: acoperișuri încărcate cu zăpadă!

De când s-au oprit ninsorile iar gerul s-a înmuiat, pe milenceni îi paşte un nou pericol.
Acoperişurile caselor riscă să se prăbuşească peste locuitori, sub greutatea stratul de zăpadă aşternut.
Din această cauză autoritățile trag un semnal de alarmă asupra unor măsuri ce trebuie luate urgent, înainte de a apărea victime.
Având în vedere căderile masive de zăpadă din ultima perioadă, SVSU Mileanca a solicitat voluntarilor locali pentru situaţii de urgenţă să întreprindă o serie de măsuri pentru gestionarea eventualelor situaţii de urgenţă care s-ar putea produce în acest context.
Astfel, trebuie să inventarieze toate imobilele instituţiilor publice, operatorilor economici şi locuinţele particulare ale căror structură de rezistenţă şubredă şi/sau intens solicitată de depunerile de zăpadă reprezintă un pericol pentru persoanele aflate în interior.
De asemenea, se va avea în vedere evacuarea persoanelor din imobilele aflate în această situaţie de pericol iminent şi asigurarea cazării acestora la rude, vecini sau în spaţii special amenajate.
Nu în ultimul rând, autorităţile locale vor acorda sprijin populaţiei, acolo unde se impune, pentru degajarea stratului de zăpadă depus pe acoperişurile imobilelor sau construcţiilor/ anexelor care adăpostesc animale.

Niciun comentariu: