joi, 15 martie 2012

Burse pentru elevi

Elevii cu rezultate bune la învăţătură şi în special cei care îşi demonstrează performanţa în concursuri şcolare judeţene, naţionale şi internaţionale au beneficiat de luna aceasta de burse din partea Primăriei Mileanca.
În şedinţa de Consiliu Local de la finele lunii trecute s-a supus aprobării un proiect prin care se alocă un buget de 10.000 de lei (o sută de miliane lei vechi), pentru acordarea de burse şcolare.
În baza evidenţelor şcolare puse la dispoziţie de Inspectoratul Şcolar Judeţean, se estimează că vor putea fi asigurate aproximativ 40 de burse. În primul rând, se vor acorda burse de performanţă, în valoare de 100 de lei, burse de merit, în valoare de 80 lei, burse de studiu, în valoare de 60 de lei şi burse sociale, în valoare tot de 60 de lei.
Bursa de performanţă, de 100 de lei, va fi acordată celor care au obţinut rezultate notabile la concursurile şcolare organizate la nivel naţional şi internaţional, bursa de merit celor care au dat dovadă de performanţă la nivel judeţean şi au medii de minim 8,50, iar bursa de studiu celor care au medii de minim 7, iar veniturile pe membru de familie în ultimele trei luni de zile nu sunt mai mari decât venitul mediu pe economie.
Toate aceste criterii au fost stabilite în hotărârea de Consiliu Local de la finele lunii februarie, iar propunerile de acordare a burselor vor veni de la unităţile şcolare.
Banii vor fi acordaţi lunar, pentru perioadele februarie – iunie şi septembrie –decembrie.
Pentru luna ianuarie a acestui an nu s-au acordat aceste burse, deoarece în acea perioadă nu era încă aprobat bugetul local.
O altă condiţie impusă elevilor, pentru a putea beneficia de bursele acordate de Primăria Mileanca, este să aibă media 10 la purtare.
De asemenea, un elev poate beneficia de o singură categorie de bursă – i se acordă cea cu valoarea cea mai mare.

Niciun comentariu: